sunnuntai 11. syyskuuta 2016

Poika matkalaukussa –Lene Kaaberböl & Agneta Friis


Nimi: Poika matkalaukussa
Tekijä Lene Kaaberböl ja Agneta Friis
Julkaistu 2013
Sivuja: 340
Luokka: Jännitys /84.20 KAA
Luettu: 05/2016
Mistä: Lainattu kirjastosta

Nina Borg tekee ystävälleen pienen palveluksen ja noutaa matkatavarasäilöstä hänen pyytämänsä laukun. Laukku osoittautuu odotettua raskaammaksi, ja kun Nina aukaisee laukun, hän löytää sen sisältä noin kolmevuotiaan poikalapsen.  Alkaa vaarallinen pakomatka, etenkin kun Nina ei tiedä kuka vihollinen on. Samalla pojalle pitäisi löytää äiti ja keksiä syy miksi poika oli sullottu matkalaukkuun. 

Ajatuksia: Minusta tarina tuntui alusta asti jännittävältä, mutta hiukan sekavalta. Tanskalaisten ja slaavilaisten nimien sekamelska oli hitusen haasteellista luettavaa. Kirjaan oli jätetty keskusteluosioita englanniksi. Minä selvisin tästä hyvin, mutta väkisin mietin niitä, jotka eivät taida englantia – osa tarinasta jää vähän hämärään.

Nirinät sikseen. Kokonaisuus oli viihdyttävä ja pelottava. Vauhtia ja yllätyksiä riitti. Tarinasta en pysty kertomaan pahemmin etten pilaa muiden lukukokemusta. Yhteenvetona sanoisin, että vaikken täysin lumoutunut, viihdyin tämän parissa ihan hyvin ja lopussa piti välillä pidätellä henkeä, vauhti oli sen verran kovaa. Suosittelen.

1 kommentti:

  1. Tämä koko sarja on hyvä. Nina on erilainen päähenkilö, sydän kaikille auki.

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!