sunnuntai 15. lokakuuta 2017

Synnintekijä - Milja Kaunisto


HAASTE 34: Kirja kertoo ajasta, jota et ole elänyt


Julkaistu: 2013
Luokka: 84.2 kertomakirjallisuus
Sivuja: 308
Luettu: 01/2017 (1.-3.1.2017)
Mistä: Kirjastosta
Miksi: Lukulistalla
Vuosi 2017: 1. luettu kirja

Vastavihitty pappi Olavi Maununpoika matkustaa Pariisiin Sorbonnon yliopistoon hakemaan lisäoppia uralleen. Samalla nimikin vaihtuu latilaiseen versioon eli hänestä tulee Olaus Magnus. Yliopistolla miehen huomio kiinnittyy älykkään oloiseen ja sanavalmiiseen Miracle de Serviéresiin. Olauksen yllätykseksi miehet ystävystyvät jopa niin, että Olaus saa kutsun ylimistönuoren perintölinnaan.  Olaus joutuu kesän aikana pohtimaan omaa miehisyyttään, ystävyyttään sekä pappisvihkimyksen merkitystä.

Ajatuksia: Historialliset tarinat vetoavat minuun poikkeuksetta. Tälläkin oli hetkensä, mutta samalla jouduin toteamaan, että valitettavasti korkeat ennakko-odotukseni eivät täyttyneet. Saattaa kuitenkin olla, että palaan tarinan myöhempien osien pariin.

2 kommenttia:

  1. Minuun kolahti koko trilogia. Olen lukenut seuraavastakin trilogiasta julkaistut kaksi ensimmäistä osaa. Historia ja se kaikki muu minkä Kaunisto osaa kertoa rehevän iloisesti vetoaa minun lukumakuuni :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin rakastan "historian havinaa". Tästä odotin liikaa. Juuri sen takia en yleensä lue blogeista tai muualta hehkutuksia kirjoista etukäteen, koska sitten odotukset kasvavat turhan suuriksi. Olen varma, että löydän itseni vielä jatko-osienkin parista, mutta nyt en odota mitään vaan tunnustelen minkälaisia ajatuksia herää.

      Poista

Kiitos kommentista!