sunnuntai 9. joulukuuta 2018

Kirottu talo – Peter James

Julkaistu 2017
Luokka: 84.2 kauhu
Sivuja: 329
Luettu: 06/2017
Mistä: laina
Miksi: sattumalöydös pikavippihyllystä
Vuosi 2017:  67. luettu kirja

Tarina alkaa 80-luvulta kun varakas rockkonserttien järjestäjänä kunnostautunut Johnny muuttaa perheineen juuri ostamaansa Cold Hillin kartanoon. 

Tarina siirtyy nykyaikaan. Samaisen kartanon ostaa Ollie Harcourt vaimonsa Coran ja tyttärensä Jaden kanssa. Pian Coran ja Ollie törmäävät ennakoitua huomattavasti isompiin haasteisiin, ei riitä, että kartano on luultua huomattavasti surkeammassa kunnossa, siellä jyllää myös voimat, joita on vaikea käsittää. Ei riitä, että perheen talous on vakavasti uhattuna, vaan heitä odottaa paljon vaarallisempi uhka, jota vastaan he eivät osaa taistella.

Ajatuksia: Tästä on vaikea kirjoittaa, niin ettei paljastaisi liikaa. Sen takia tyydyn kuvailemaan tunnelmia. Tämä vei minut mukanaan alkumetreiltä ja sai pulssin tykyttämään mukavasti. En muista, koska olisin lukenut oikeaa kummitustarinaa ja varmaan sen takia innostuin kovasti, enkä malttanut laskea kirjaa käsistäni. Toki myönnän, että kirjaan runsaasti ripoteltu tuotesijoittelu huvitti minua.

Valitettavasti minulle kirjan loppu tuotti pettymyksen. Lopussa tarina muuttui aivan liian sekavaksi ja hajanaiseksi. En tiedä loppuiko kirjailijalta ideat vai onko vika vain lukijassa. Harmittaa, kun tarina oli niin lähellä sitä ”The kummistustarinaa”.

Kokonaisuutta ajatellen pidin tästä kuitenkin kovasti, loppua ja tuotesijoittelua lukuun ottamatta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!