lauantai 11. joulukuuta 2021

102/2021 Kiivilinnun kutsu, osa 3 - Sarah Lark


 STORYTEL ÄÄNIKIRJA, Lukija Maija Lang

Kuunneltu:   8.11.2021-23.11.2021
Kesto:            26h 36 min
Julkaistu:     2021 Bazar Kustannus
Suomennos:   Veera Kaski ja Sanna van Leeuwen
Luokka:          84.2 historiallinen romaani

Sarah Larkin Kiivilinnun kutsu on unohtumaton kasvutarina rakkaudesta, menetyksestä ja sinnikkyydestä Uuden-Seelannin jylhissä maisemissa.

Uuteen-Seelantiin naiivina nuorena morsiamena saapuneen Gwyneira McKenzien lapsenlapsenlapsi Gloria Martyn on saanut viettää idyllisen lapsuuden sukunsa omistamalla lammasfarmilla keskellä Uuden-Seelannin maaseutua. Kun hänen vanhempansa vaativat Glorian saavan sivistyneen nuoren naisen koulutuksen toisella puolen maailmaa ja lähettävät tämän Englantiin, joutuu hän jättämään taakseen kaiken rakastamansa, mukaan lukien vannoutuneen suojelijansa Jackin.

Vieraassa ympäristössä kaukana kotoa Gloria tuntee olonsa yksinäisemmäksi kuin koskaan aiemmin. Kun käy ilmi, että hänen vanhemmillaan ei ole aikomustakaan päästää häntä takaisin rakkaaseen kotimaahansa, ottaa Gloria ohjat omiin käsiinsä ja karkaa uskomattomalle seikkailulle kohti Uutta-Seelantia.

Ajatuksia: 
Hienon sarjan kelpo päätös.  Tällä kertaa tarinan keskiössä on Kura-maro-tinin tytär Gloria. Toki muillakin nuoremman polven jo aiemmista kirjoista tutuilla hahmoilla on osansa. Etenkin Jackin ja Lilianin tarina etenee ja syvenee. 
Glorian elämä tuntui ajoittain kohtuuttoman epäreilulta ja päätösosa onkin paikoin varsin synkkää ja karua luettavaa. Kokonaisuutena kirja on kuitekin hyvä, kuten koko sarja. On ollut mielenkiintoista lukea maorikulttuurista ja ylipäätänsä Uuden-Seelannin maisemista. 

Lukija Maija Lang hoitaa tehtävänsä hyvin ja hänellä on miellyttävä ääni kuunnella. 

Tarinan aikaisemmat osat:
Valkoisen pilven maa
Maorien laulu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!