sunnuntai 6. syyskuuta 2015

Ei eläinkokeille, käyttäkää mopoja! – Aino Kontula

Oppilaan päiväkirja

Nimi: Ei eläinkokeille, käyttäkää mopoja!
Tekijä: Kontula Aino
Julkaistu: Ajatus Kirjat /Gummerus 2007
Sivuja 222
Luokka: 84.2 KON
Luettu: 08/2015

Niko Nyyssönen , 12 v 315 päivää, 145 cm ja 40 kiloa. Alkoholisoitunut äiti ja ongelmateinin mainetta kantava isoveli. Siinä lähtökohdat lähteä seiskalle pelottavaan ja valtavan kokoiseen kouluun joka kantaa lempinimeä Tyrannosaurus rex. 

Ajatuksia: Tarina kerrotaan päiväkirjamerkintöinä. Teksi on sujuvaa ja monin paikoin hauskaa sanailua. Niko kerää sympatiapisteitä. Isovelikään ei ole ihan niin tunteeton tapaus kun etukäteen näyttää. Äiti taas huomattavasti pahempi. Kokonaisuudessa mukana ronskin ja huumoripitoisen kerron lisäksi todella koskettavaa ja surullista tarinaa. Herää kysymys, johon valitettavasti tiedän vastauksen. Tällaisessa maailmassako me nykyään elämme?

Aino Kontula vakuutti minut kirjoittajan taidoillaan ja jatkan hänen tuotantoonsa tutustumista. Tsempit ja jaksamista kaikille tämän maailman Nikoille ja veli Roberteille.

2 kommenttia:

  1. Olen lukenut Kontulan Rexi on homo ja opettajat hullui!-kirjan ja jätti ihan samat fiilikset kuin sinulle eli halun lukea muitakin hänen kirjojaan. Tuota lukemaani kirjaa suosittelen. Se paljastaa kyllä aika hurjan kuvan yläasteen meiningistä mutta on samalla hauskakin opus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla on tuo kirja lukulistalla, samoin Herra rehtori. Pidän Kontulan tyylistä kirjoittaa, toisaalta hirvittää lukea. Äidin roolissa tekee kipeää ajatella minkälaisessa menossa omat lapsetkin seikkailevat päivittäin. Nämä ovat kuitenkin kirjoja, joiden lukemista vilpittömästi suosittelen etenkin teinien vanhemmille. Ehkä tämä avaa silmiä, ettei nuortenkaan osa ole todellakaan helppo.

      Poista

Kiitos kommentista!