lauantai 27. helmikuuta 2016

Mustelmilla – Anna Quidlen

HAASTE 16: Et ole ikinä ennen kuullut kirjasta

Nimi: Mustelmilla
Tekijä Quindlen Anna
Julkaistu 1999
Sivuja: 341
Luokka: 84.2 QUI
Luettu: 02/2016
Mistä: Lainattu kirjastosta

” Olin yhdeksäntoista, kun mieheni löi minua ensimmäisen kerran”

Frannie on nuori sairaanhoitajaopiskelija joka tapaa unelmiensa miehen, tumman ja komean Bobbyn. Unelmien mies oli vieläpä poliisi joten turvallisuuden tunne oli taattua. Mielikuvat eivät kuitenkaan vastaa todellisuutta ja hyvän alun jälkeen Frannie löytää itsensä piestynä vaimona. Arkana ihmisarvonsa menettäneenä olentona joka keksii mitä erilaisempia onnettomuustarinoita jottei todellisuus paljastu.  Samanlaisia naisia Frannien paikkailee työssään sairaalassa päivittäin. Mitä tahansa Frannie tekeekin tai jättää tekemättä, lopputuloksena on syytökset ja rangaistus. Edes lapsen syntymä ei poista jatkuvaa väkivaltaa. Jossain vaiheessa Frannie herää miettimään miten pitkään hän pysyy elossa ja minkälaisen perhekuvan hänen lapsensa oppii. Pystyykö tilanteesta pääsemään irti hengissä?

Ajatuksia: Aihe on rankka ja alkuun luin tarinaa hyvin intensiivisesti. Jossain vaiheessa tuntui ettei tarina edennyt ,ja valitettavasti ikään kuin eksyin sen otteesta.

Jos vertaan tätä vähän samantyyppiseen Marklundin Uhattuihin, niin Uhatut saa minun pisteeni,  siinä ei mielenkiintoni  herpaantunut hetkeksikään. Myönnetään, että tämänkertaiseen lukukokemukseen saattaa hyvinkin vaikuttaa lukuhetkellä päällä ollut ankara  flunssa, joten suosittelen itse tutustumaan tarinaan jos rankka aihe  vähänkin kiinnostaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!