maanantai 22. helmikuuta 2016

Sulje silmäs pienoinen - Johanna Holmström

Nimi: Sulje silmäs pienoinen
Tekijä Holmström Johanna
Julkaistu Otava 2015
Sivuja: 397
Luokka: 84.20 jännitys
Luettu: 01/2016
Mistä: Lainattu kirjastosta

Robin on kolmikymppinen psykologi  jolla olla taustallaan rankka lapsuus. Robinin persoonallinen isoveli Lukas kuoli nuorena huumeisiin.  Muutenkin Robinin mielessä pyörii lapsuudesta asioita, joita hän ei haluaisi uskoa todeksi. Todellisuuden ja kuvitelman raja hämärtyy. Mitä todella tapahtui ja voiko muistoihinsa luottaa?

Menneet tapahtumat ovat hajottaneet vähäisetkin perhesuhteet. Robin on katkera, ja mielestään syystä. Vaikeasta äitisuhteesta huolimatta Robin on huolissaan yksin asuvasta äidistään ja palaa lapsuuskotiinsa. Samalla hän joutuu auttamaan naapuruston lapsia "ihan ammattinsa puolesta" ja sekaantuu asioihin jotka eivät hänelle kuulu. Uhkauksia, juonitteluja ja roppakaupalla salaisuuksia, siinä elementtejä tähän eliittinaapurustoon liittyen. Vaarallisilla vesillä keikkuu niin aikuiset kuin lapsetkin ja naapurustossa väki vähenee.

Ajatuksia: Taas tarina mikä sai hämmentymään. Välillä olin pihalla kun lumiukko, että miksi Robin oli siellä missä oli. Muutenkin tarina hyppelee eikä sen seuraaminen ole kaikkein helpointa. Toisaalta tarinassa on jännitystä joka paikoin saa ihan oikeasti kädet hikoamaan ja jännittämään. Lopputuloksena hämmentynyt mieli, enkä osaa sanoa pidinkö tästä vai en. Pääasia että nyt tarina on luettu. Tämä vaatisi ehkä enemmän keskittymistä kun mitä minun arki-illat antaa periksi, ja enkä sen takia kokenut tarinaa niin hyvänä kuin se toiseen aikaan ja toisessa paikkaa luettuna olisi voinut olla. Joka tapauksessa tarina on ehdottomasti mielenkiintoinen ja kirjailijan tuotantoon tutustuminen varmasti jatkuu.

1 kommentti:

  1. Minulla on tämä, mutta kansikuva on niin karmiva, etten ole uskaltanut lukea sitä.

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!