lauantai 14. tammikuuta 2017

Torstaisin puistossa – Hilary Boyd


Nimi: Torstaisin puistossa
Tekijä Boyd Hilary
Julkaistu Karisto 2013
Sivuja: 326
Luokka: 84.2
Luettu: 08/2016
Lukuvuosi 2016: 46. luettu kirja
Mistä: Lainattu kirjastosta

Torstaisin puistossa kertoo 60-vuotispäiviensä kynnyksellä olevasta Jeaniesta. Jeanie pyörittää varsin mukavasti menestyvää kauppaansa, mutta eläkkeellä oleva puoliso haluaa heidän muuttavan maalle ja vaimon unohtavan yrityksen pyörittämäisen. Suhde aviomieheen ei muutenkaan ole kunnossa, vaikka ulospäin pariskunta näytteleekin roolinsa uskottavasti. 

Ulkoillessaan tyttärentyttärensä kanssa läheisessä puistossa Jeanie tutustuu pikkupoikaan ja hänen nuorekkaaseen isoisäänsä. Pikkuhiljaa käynnistyy tapahtumaketju joka muuttaa Jeanien elämässä kaiken. 

Ajatuksia: Mielestäni tämä oli hyvin kirjoitettu. Koskettava, surullinen ja iloinen. Näin voi käydä, riippumatta iästä ja siitä kuinka lojaali haluaa perhettä kohtaan olla. Tämä saa myös ajattelemaan, miksi asetetaan sopiva ikä rakastumiselle tai pitääkö huonossa tai mitäänsanomattomaan parisuhteeseen jäädä vain tavan vuoksi? Yhtä oikeaa ratkaisua ei varmasti ole, mutta positiivista on, että tarina herättää ajattelemaan eri näkökulmista. Kaikki ei ole aina niin mustavalkoista kun helposti haluamme ajatella.

2 kommenttia:

  1. Ihania ajatuksia vanhenemisesta. Rakastuminen on ihanaa missä iässä tahansa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen aivan samaa mieltä, ei rakastuminen katso ikää. Hyvin on muistissa kuinka itse pidin nuorena tyttönä jo nelikymppisiä "ikäloppuina", ja nyt kun itse kuuluu siihen ikäluokkaan tajuaa, että pään sisällä on edelleen suht nuori tyttö vaikka pinta onkin saanut ajan patinaa :)

      Poista

Kiitos kommentista!