keskiviikko 17. toukokuuta 2017

Iloisia aikoja Mielensäpahoittaja – Tuomas Kyrö

Nimi: Iloisia aikoja mielensäpahoittaja
Tekijä Tuomas Kyrö
Julkaistu 2014
Sivuja: 248
Luokka: 84.2
Luettu: 10/2016
Mistä: Lainattu kirjastosta

Tällä kertaa mielensäpahoittaja valmistautuu huolella tulevaan, luonnollisesti huomattavasti huonompaan tulevaisuuteen, laatimalla testamentin, tekemällä arkkunsa itse ja hoitamalla muutoinkin hautajaisjärjestelyjä. Ei tällaisia asioita jätetä muiden hoidettavaksi, itse ne on hoidettava, että saa sitten mieleisensä. 

Poika ja miniä ovat huolissaan, olisiko Mielensäpahoittajan vallannut masennus tai sairaus. Mutta monenlaista seikkailua on luvassa ennen kuin arkku on valmis ja testamentti laadittu.

Ajatuksia: Olen Tuomas Kyrölle äärettömän kiitollinen tästä ihanasta hahmosta. Väkisinkin tulee mieleen Havukka-ahon ajattelija, mutta sehän on vain positiivista. Mielensäpahoittaja on äärettömän viisas ja lämminhenkinen hahmo, vaikka yrittääkin sitä peitellä. Minä pidän hänestä suunnattoman paljon, kirja kuuluu ehdottomasti omiin suosikkeihini. Suosittelen ihan kaikille. Kirjaa kannattaa lukea niin, että näkee myös sarkastisen huumorin läpi, koska tässä on oikeasti tärkeää ja todellista asiaa. Asioita mitä jokaisen meistä kannattaa vähän miettiä. Suhdetta ikäihmisiin, maailmaan ja siihen mikä on todella tärkeää ja mikä ei. Olen siinä onnellisessa asemassa, että olen tavannut montakin "mielensäpahoittajaa" ja arvostan heitä. Hieno kirja, kiitos!

2 kommenttia:

  1. Täällä yksi mielensäpahoittajan fani. Meilläkin on lähipiirissä yksi tällainen mielensäpahoittaja ja näiden kirjojen myötä ymmärrykseni on kasvanut asioille, jotka häntä vaivaavat. Symppiskirjoja ja tuovat vanhusten asiat lähelle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen samaa mieltä. Olen olemassa monenlaisia mielensäpahoittajia, niitäkin jotka vaan ns. "valittavat". Mutta sitten on niitä, joiden jutuissa on oikeasti järkeä, kun sitä malttaa vaan kuunnella herkällä korvalla. Ymmärrän hyvin, miten ikäihmisiä huvittaa tai kauhistuttaa moni asia nykymaailmassa. Ihan hetki sitten juttelin erään vanhuksen kanssa ja hän päivitteli tätä nykyajan kuntosalitoimintaa; "että ihmisten pitää AUTOILLA ajaa matkoja ja sitten kuntoilla. Mutta kävellä ei mihinkään ja kaikki maailman elämää helpottavat koneet pitää olla kotona" .... no juu, näinhän se on.

      Poista

Kiitos kommentista!