perjantai 9. kesäkuuta 2017

Saalistaja – Harlan Coben

Nimi: Saalistaja
Tekijä Harlan Coben
Julkaistu 2015
Sivuja: 320
Luokka: Jännitys 84.20 COB
Luettu: 03/2016
Mistä: Lainattu kirjastosta

Kat Donovanin ystävätär päättää järjestää rikosetsivälle pientä säpinää ja hommaa hänelle jäsenyyden treffisivustoille. Kat ei aluksi moisesta hirveästi innostu, mutta muuttaa mielipiteensä kun hän törmää vanhan sulhasensa treffi-ilmoitukseen. Vanha suola janottaa ja Kat päättää selvittää miksi sulhanen päätti perua häät ja jätti Katin 18 vuotta aiemmin.

Samalla Katin isän murhasta tuomittu vanki tekee kuolemaa. Isän kuolemaan liittyvät tapahtumat vaivaat yhä Katia ja hän haluaa tietää mitä oikein tapahtui ja kuka isän murhasta on vastuussa. Näin hän päättyy kuolevan vangin luokse.

Kaiken tämän keskellä Katiin ottaa yhteyttä 19-vuotias Brandon, jonka äiti on hävinnyt. Selviää että Brandonin äiti on löytänty elämänsä miehen samasta treffipalvelusta kuin missä Kat on. Lisäksi Brandonin äidin treffikumppaniksi osoittautuu Katin ex-sulhanen Jeff. Brandon on varma että taustalla on jotain muuta kuin perustreffit ja saa Katinkin vakuutettua asiasta.

Ajatuksia: On aina yhtä mukavaa löytää kirjailija jonka teoksiin ei ole aiemmin tutustunut ja joka viihdyttää näin hyvin kuin mitä tämä teki. Vauhtia ja jännitettävää riittää. Juonenkäänteitä riittää ja ne pääsivät jopa yllättämään. Jos jotain tästä poistaisin, niin mielestäni tarina olisi toiminut vallan hyvin ilman Katin isään liittyvää sivujuonta. Tapahtumia oli niin paljon ilmankin, että mielestäni oli turhaa lisätä kaikkia käytettävissä olevia mausteita yhteen soppaan. Niin tai näin, minä pidin tästä kovasti ja jatkan tutustumista kirjailijan teoksiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!