sunnuntai 3. huhtikuuta 2016

Hylynryöstäjä – Anna Jansson

HAASTE 32: Kirjassa on myrsky

Nimi: Hylynryöstäjä
Tekijä Jansson Anna
Julkaistu 2010
Sivuja: 348
Luokka: 84.2 JAN
Luettu: 02/2016
Mistä: Oma

Rikoskomisario Maria Wernin pitäisi todistaa tärkeässä oikeudenkäynnissä. Todistajana olon nurja puoli näyttäytyy kuitenkin tappauhkauksien merkeissä. Tämän takia Maria soluttautuu väljemmille vesille ja osallistuu salanimen turvin Gotsa Sandönin saarella pidettävälle egologisen energiatasapainon kurssille. Kurssi ei lienee vastaa odotuksia kenenkään mielestä, koska tasapaino kurssiporukan sisällä on varsin hukassa. Myrsky katkaisee sähköt ja vähätkin yhteydet ulkomaailmaan. Seuraavaksi Maria törmää ruumiiseen joka on jätetty ekologisesti metsään näkyville.  Ruumiita tulee lisää ja naiset kyräilevät toisiaan. Selvää on , että tappaja on heidän joukossaan, mutta kuka ja miksi ihmeessä.

Ajatuksia: Viihdyin tarinan parissa oikein hyvin. Tunnelma oli hyytävä ja tarina edistyi mukavasti. Pientä miinusta kuitenkin tuohon paikalliseen legendaan liittyen. En nyt paljasta siitä enempää, mutta lopussa oli kohtia, joita ei selitetty ja jotka eivät liittyneet kokonaisuuteen juuri mitenkään, tai niin löyhästi etten niistä saanut oikein otetta. Odotin tältä kohdalta hieman enemmän, koska paikallisesta legendasta olisi voinut syntyä mielenkiintoista tarinaa vähän enemmänkin.

Minulla oli luettavana pokkariversio ja sitä en suosittele ainakaan omalle ikäluokalleni. Luulin, ettei ikänäkö vielä tässä vaiheessa vaivaa, mutta pokkarin minimaalinen fonttikoko yritti pilata muuten hyvän lukukokemuksen.

Janssonilta olen lukenut ennestään vain kevyempää viihdettä edustavan Amorin kiehkurat. Sen verran vakuuttavasti Jansson punoi näitä jännärin juonenkäänteitä, että kirjailin tuotantoon tutustuminen jatkuu takuuvarmasti. Mutta nuo pokkarit jätän kiltisti hyllyyn… ja siis minä en tarvitse vielä lukulaseja…..uskottehan....en tarvitse...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!