keskiviikko 20. syyskuuta 2017

Neljäntienristeys - Tommi Kinnunen


Julkaistu: 2014
Luokka: 84.2 kertomakirjallisuus
Sivuja: 334
Luettu: 12/2016
Mistä: Kirjastosta
Vuosi 2016: 97.luettu kirja
Marian tarina alkaa vuodesta 1895.  Maria on kätilö ja äiti. Maria on hellä ja kärsivällinen synnyttäjille. Tämän lisäksi hän on itsellinen nainen joka ei pelkää kertoa miehille mitä mieltä asioista on. 

Lahja on Marian avioton tytär. Nainen joka haluaa miehen ja perheen. Toisenlaisen elämän kuin äitinsä. Onni on Lahjan aviomies. Onnilla on kuitenkin salaisuus jota hän piilottaa. 

Kaarina on Lahjan miniä. Helppoa ei ole Lahjan kanssa eläminen, mikään ei tunnu anopille kelpaavan,kaikkien vähiten miniä lapsineen.

Ajatuksia: Kaikista tarinoista paljastuu vähitellen totuutus. Miksi heistä on tullut sellaisia kun ovat ja mihin se johtaa. En oikein tiedä miten tätä tarinaa kuvailisin. Herkkyys on ehkä se sana joka tulee vahvimmin mieleeni. Tarinan keskiössä olevat henkilöt ovat hyvin erilaisia, joista kaikkien luonteet eivät suinkaan miellyttäneet, mutta tarinan edetessä ymmärrys heitä kohtaan kasvoi. Kaikkinensa mielenkiintoinen kirja jota oli helppo lukea. Pidin.

1 kommentti:

  1. Tämä oli vahvojen naisten kirja. Onni jäi hieman taka-alalle. Katsoin Turun Logomossa tästä tehdyn näytelmän ja itkin kuin vesiputous. Todella hieno näytelmä.

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!