torstai 23. marraskuuta 2017

Joka tulella leikkii - Tess Gerritsen

Julkaistu 2016
Luokka: 84.20 jännitys
Sivuja: 238
Luettu: 01/2017
Mistä: Lainattu kirjastosta
Miksi: Sattumalöydös palautushyllystä
Vuosi 2017: 9. luettu kirja

Viulusti Julia Ansdell ostaa antiikkiliikkeestä nuottivihon jonka välistä löytyy yksi irrallinen paperi jossa on tuntematon kaunis valssi. Kun Julia alkaa opettelemaan haastavaa kappaletta ensimmäisen kerran heidän kissa löytyy puukotettuna. Toisella kerralla Julian kolmevuotias tytär hyökkään äitinsä kimppuun. Julia pelkää tytärtään ja uskoo hänen muuttuneen pahaksi. Lapsen isä ei tiedä mitä ajatella, ja hänen huolensa kohdistuu enemmänkin Julian omaan mielenterveyteen. Julia on varma, että kaikkien ongelmien lähteenä on tuo salaperäinen tuntemattoman säveltäjän teos ja alkaakin selvittämään sen alkuperää.

Tarinassa seurataan myös elämää Italiassa sodan kynnyksellä holokaustin aikaan. Lahjakas viulistia Lorenzo Todescoa pyydetään soittamaan duettoa neiti Laura Balbonian kanssa. Nuorten on tarkoitus osallistua kilpailuihin. Maailma kuitenkin mullistuu ja natsisaksan aatteet valtaavat myös Venetsian.

Ajatuksia:  Tämä on hämmentävän erilainen kuin muut lukemani Gerritsenin kirjat. Pidin kovasti etenkin tuosta historiaa käsittelevistä osuuksista. Valitettavasti loppu oli pettymys ja muutenkin kirja oli mielestäni leikattu torsoksi, koska tässä olisi ollut aineksia vaikka mihin.

Yhteenvetona: Nopealukuinen ja ehdottomasti lukemisen arvoinen. Alkuun jännittävä tunnelma sai vatsanpohjan kutittamaan. Historiallisesti mielenkiintoista oli Lorenzon tarina. Mutta voi, tuo loppu on kyllä minun mielestäni hätäisesti kyhätty, eikä sen suhteen odotukset täyttyneet.

1 kommentti:

Kiitos kommentista!