lauantai 25. marraskuuta 2017

Nainen joka unohti – Liane Moriarty

HAASTE  6: Kirjassa on monta kertojaa

Julkaistu 2016
Luokka: 84.2
Sivuja: 495
Luettu: 01/2017
Mistä: Lainattu kirjastosta
Miksi: Sattumalöydös palalutushyllystä
Kirjavuosi 2017: 10. luettu kirja

39-vuotias kiireinen kotiäiti Alice joutuu pieneen onnettomuuteen aerobic-tunnilla. Siinä samassa naisen muistista katoaa viimeiset 10 vuotta. Valitettavasti noihin 10 vuoteen mahtuu lapsien syntymät sekä upea aviomies, joka osoittautuu nykyajassa hankalaksi ex-mieheksi.

Samalla muistinmenetys tarjoaa Alicelle loistavan tilanteen tarkastella tilannettaan ulkopuolisen silmin. Miksi ennen niin lämpimät välit isosiskoon ovat viilenneet? Kuka ihme on Gina josta kaikki vihjaavat ja kuitenkin vaikenevat. Minkälainen äiti hän on? Suurin mysteeri, minkä ihmeen takia Alice ja hänen elämänsä rakkaus ja sielunkumppaninsa Nick ilmeisimmin vihaavat toisiaan.

Ajatuksia: Tarinassa oli kepeyttä ja samalla se oli aika vakavakin itsetutkiskelu. Teksti oli sujuvaa ja varmasti tutustun kirjailijan tarinoihin jatkossakin. Minulle tämä ei uponnut ihan huipputeoksena mutta kokonaisuus oli kuitenkin varsin hyvä. Ehkä pienen pieni ”ontuminen” johtui siitä, etten pitänyt Alicen muistavasta versiosta kovinkaan paljon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!