lauantai 12. tammikuuta 2019

LEIPURI – ARTTU TUOMINEN

Julkaistu: 2018
Luokka: 84.2 jännitys
Sivuja: 350
Luettu: 01/2019
Mistä: Kirjastosta lainattua
Miksi: Paljon kehuttu kirja, joka sopi haasteeseen
Helmet 2019: 32: Kirjan nimessä on ammatti
 Kävisi haasteeseen myös mm. kohtaan 
1. Kirjan kannessa on kasvot
Vuosi 2019: 2. luettu kirja

Porin poliisin väkivaltayksikön entinen esimies Eero Kataja löytyy kotoaan julmasti surmattuna. Tekotapa on valitettavan tuttu. Eeron kodin seinältä löytyy myös kollegoille tuttu lastenloru, joka ei lupaa hyvää jatkoonkaan. Koska Eeron murhalla on selvä yhteys erääseen aiempaan murhasarjaan, kutsutaan paikalle Janne Rautakorpi, joka toimi edeltävän kauhusarjan tutkinnanjohtajana.
Pian selviää, että tällä kertaa sarjamurhaajan kohteena todella on aiempien Leipuri-murhien tutkintaan osallistuneet poliisit. Murhaaja tuntuu tietävän poliisien toimesta vähän turhankin paljon, ja herää epäily, onko murhaaja omien joukossa.
Rautakorpi kollegoineen kohtaavat kukin myös päänsisäisisä demoneita, ja yhdellä jos toisellakin meinaa psyyke pettää kesken tutkinnan.

Ajatuksia: Todella mielenkiintoinen tarina, mutta paikoin hirvittävän raaka, joten herkille lukijoille en todellakaan voi suositella. Vaikka itselläkin teki ajoittain pahaa, niin ei tätä voinut lopettaakaan. Tarina on punottu ovelasti ja hyvin. Tämä tarina saattaa aiheuttaa muutaman painajaisen, mutta ehkäpä se oli sen arvoinen.

2 kommenttia:

  1. Varmasti mielenkiintoinen kirja. Vaikka luen aika paljon dekkareita, en ole lukenut yhtään Arttu Tuomisen kirjaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei. Minullekin tämä oli ensimmäinen, en ymmärrä miten on mennyt ihan ohi.

      Poista

Kiitos kommentista!