tiistai 28. tammikuuta 2020

Marionetit – Virpi Hämeen-Anttila

Julkaistu      2013
                    Luokka:        84.2
                    Sivuja:          317
                    Luettu:         12/2017
Mistä:           Omasta hyllystä
Miksi:            Omien kirjojen inventaario
Kirjavuosi 2017: 127. luettu kirja

”Emman rintaan tunkee jääpuikkona jaatus, että mennyt näyteltäisiin uudelleen hänen silmiensä edessä ja näytelmässä olisi onnellinen lopu.

Mikael, arkkienkeli, prinssi. Rakas Miki. Rakas, mutta ei hänen rakkaansa. Emmalle oli annettu Janne. Ei prinssiä, vaan talonpoika. ”

Emma ja Julia ovat sisaruksia, jotka olivat erilaisuudestaan huolimatta lapsuudessa todella läheisiä. Julia on se, jota kaikki kaipaavat ja odottavat. Julia on se joka lähti maailmalle. Emma on kiltti ja luotettava, mutta samalla myös huomaamaton. Vaikka Emma on taitava omalla alallaan, edes oma perhe ei tunnu sitä huomaavan.

Emma on naimisissa Jannen kanssa. Janne on luotettava kumppani, mutta jokin heidän avioliitossaan on väljähtynyt.

Miki on kaikkien edellisten lapsuudenkaveri. Yhtä lailla levoton ja menestynyt kuin Julia.

Tulee hetki jolloin nelikko kohtaa jälleen. Erilaiset elämänvalinnat, välillä monia vuosia, mutta onko ystävyys edelleen jossain piilossa.

Ajatuksia: Tämän olen joskus saanut. En ole tietääkseni lukenut Hämeen-Anttilaa aiemmin ja kirja ei ole aiemmin herättänyt minussa mitään lukuintoa. Nyt ”pakotin” itseni tämän pariin. Vaikka tarina on erilainen, se piti minua otteessaan tiukasti. Omaksi yllätyksekseni pidin tätä hyvänä. Yritin olla välittämättä, mutta silti se sai minut puolelleen. Aika hämmentävää. Ehdottomasti positiivinen yllätys.
Tämän takia, minun pitää tutustua kirjailijan muuhunkin tuotantoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!