lauantai 10. lokakuuta 2015

Danielle Steel - Sydämen asioita ja Torjuttu totuus

Kätilö oli kokonaisuutena niin rankka, että piti kokeilla jotain kevyempää. No ehkä olisin kuitenkin selvinnyt ilman näitä kokemuksia. Nyt siis Danielle Steelia oikein kaksin kappalein.

Sydämen asioita – Danielle Steel 

Nimi: Sydämen asioita
Tekijä Steel Danielle
Julkaisu WSOY 2013
Sivuja 294
Luokka: 84.2
Luettu: 08/2015
Mistä: Kirjastosta lainattu.

Valokuvaaja Hope Dunne saa kuvattavakseen irlantilaiskirjailija Finn O´Neillin. Elämässään kovia kokenut Hope huomaa Finnin herättävän hänessä kauan uinuneita tunteita ja elämä alkaa uudelleen. Tuoreen rakkauden huumassa Hope jättää vanhan ystäväpiirinsä ja muuttaa Irlantiin. Yllätys, yllätys tämäkään sadun prinssi ei  ole ihan sitä miltä näyttää…

Ajatuksia: En jaksanut innostua tästä. Tuskastuin Hopen sinisilmäisyyteen, ei noin helppoon voi mennä, paitsi että oikeastikin jotkut menee. Välillä tarina eteni ihan mukavasti, mutta pääosin lukeminen oli hieman tuskaista. Tällä kertaa Steelin tarina oli minulle liian höttöinen ja ennalta arvattava, eikä Hope päähenkilönä ollut tarpeeksi uskottava tai mielenkiintoinen. Pahoittelut, aina ei vaan nappaa.


Torjuttu totuus – Danielle Steel 

Nimi: Torjuttu totuus
Tekijä Steel Danielle
Julkaisu WSOY 1997
Sivuja 359
Luokka: 84.2
Luettu: 08/2015
Mistä: Kirjastosta lainattu.

Juuri äitinsä menettänyt 17-vuotias Grace Adams ottaa ja ampuu isänsä. Ampumista edeltäneet tapahtumat herättävät paljon keskustelua ja epäilyjä. Yhteisö ei tiedä mitä uskoa. Nuorta teiniä joka paljastaa järkyttävän tarinan vai kunnioitetun miehen mainetta ja kunniaa. Kukaan ei halua ajatella, että Gracen karmea tarina olisi totta, joten tyttö päätyy vankilaan ja edesmenneen isän maine ja kunnia hyväntekijänä säilyy. Helppoa ei kauniin nuoren naisen elämä ole jatkossakaan. Menneisyys ei jätä rauhaan vaikka Grace haluaisi vain unohtaa ja jatkaa elämäänsä.

Ajatuksia: No alku oli ihan varsin sujuvaa ja mielenkiintoistakin.  Mutta mielestäni kirjaa olisi pitänyt lyhentää lähes sadalla sivulla. Sivusta 269 alkaa minun mielestäni aivan turhanpäinen tarinaan väännetty jatko. Tiedän, että tällaisen tavallisen tallaajan on vähän uhkarohkeaa lähteä arvostelemaan tämän verran myyneen kirjailin tuotantoa, mutta toisaalta, minulla on oikeus mielipiteeseen. Alku oli siis ihan ok, mutta loppu koetteli kärsivällisyyttäni. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!