sunnuntai 15. marraskuuta 2015

Carrie – Stephen King

HAASTE 10: Suositun kirjailin ensimmäinen kirja

Nimi: Carrie
Tekijä King Stephen
Julkaistu 1974
Sivuja 206
Luokka: jännitys / 84.2 KIN
Luettu: 09/2015
Mistä: Lainattu kirjastosta

Carrie White asuu syvästi uskonnollisen, mieleltään pahasti häiriintyneen äitinsä kanssa. Carrie on myös koulukiusattu hylkiö, joka ei tiedä nykymaailmanmenosta mitään. Carrie  haluaisi kuitenkin olla normaali ja hyväksytty. 

Carriella on taito jollaista kiusaajat eivät voi kuvitellakaan. Ja kun asiat menevät oikein pieleen, tämä ominaisuus vain vahvistuu. Lopulta kun asiat menevät äärilaitojen yli tapahtuu jotain pahaa kaikille.

Ajatuksia: Tämä on Kingin ensimmäinen kirja ja olen lukenut sen joskus todella kauan aikaa sitten. Silloin se vaikutti minuun enemmän, mutta olin itsekin teini. Nyt lukemisen jälkeen tuli enemmän tunne surullisesta tarinasta kuin varsinainen jännityskirjan aiheuttama fiilis. Näin ne vuodet muuttaa lukukokemusta aika paljonkin. Teinille tämä oli aikoinaan wau ja nyt äiti-ihmisenä ajatukset ihan toisenlaiset.

2 kommenttia:

  1. Minulla oli oikeastaan samankaltainen lukukokemus. Olen lukenut kirjan vain aikuisiällä. Se tuntui vain ahdistavalta ja surulliselta.

    VastaaPoista
  2. Teininä sitä koki tarinan ihan toisella tavalla kuin nyt, silloin puuttui tämä "äidillinen" lukunäkemys. Nyt minustakin todella surullinen tarina.

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!