lauantai 21. marraskuuta 2015

Lapsenpiika – Enni Mustonen

Syrjästäkatsojan tarinoita, osa 2

Nimi: Lapsenpiika
Tekijä Mustonen Enni
Julkaisuv. Otava 2014
Sivuja 368
Luettu: 09/2015

Tarinan alussa eletään vuotta 1898 ja Ida Eriksson on jo nuori nainen. Maalaiselämään tottunut Ida aloittaa lapsenpiikana Aino ja Jean Sibeliuksen taloudessa Helsingissä. Kaupungissa kaikki on toisin kuin maalla. Haasteita tuo myös perheen epävakaa talous ja isännän taiteilijaluonteen mukainen ailahtelevaisuus. Helsingissä Ida kokee myös ensirakkauden. Muutto maalle on kuitenkin edessä ja sen mukana uudet haasteet niin työssä kuin rakkaudessakin.

Ajatuksia: Edelleen tämä lumoaa minut. Tässä on jokin taika jota en itsekään ymmärrä. Tarina pyörii pitkälti Idan arkiaskareissa ja siinä peruselämässä, mutta tarinassa on jotain mikä kantaa minut tuonne 1900-luvun maisemiin. Toivoisin, että voisin vierailla siellä vielä hetkisen pidempään. On toki ihan mielenkiintoista kun tarinaan on ujutettu näitä kulttuuripersoonia, mutta itse olen tykästynyt ihan tuohon Idan tarinaan.

Yhteenvetona: Nautinnollinen aikamatka. Tarina jota suosittelen kaikille historian havinasta nauttiville. Tätä luin hitaasti nautiskellen ja toivoin ettei se lopu liian pian.

2 kommenttia:

  1. Voi tämä sarja oli kerrassaan ihanaa luettavaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin oli ja itse en kaivannut mitään ihmeellisiä tapahtumia. Nautin aikamatkasta ja siitä, ettää pääsin kurkistamaan arkisiin tuon ajan arkeen.

      Poista

Kiitos kommentista!