perjantai 22. tammikuuta 2016

Stonehengen perintö – Sam Christer

Nimi: Stonehengen perintö
Tekijä Christer Sam
Julkaisu 2012
Sivuja 413
Luokka: 84.20 CHR/jännitys
Luettu: 12/2015
Mistä: Kirjastosta lainattu.

Gideon Chase palaa kotiseudulleen kun hänen upporikas ja kuuluisa  isänsä ampuu itsensä. Isä ja poika eivät ole olleet vuosiin tekemisissä toistensa kanssa. Gideonin  pitää isäänsä lähinnä haudanryöstäjänä jolla on pakkomielle Stonehengestä. Joka tapauksessa isä on jättänyt pojalleen mittavan omaisuuden lisäksi kirjeen, joka sisältää arvoituksen. Avain salaisuuksiin löytyy salakielellä kirjoitetuista päiväkirjoista joiden paljastumista vaikutusvaltainen taho varjelee hinnalla millä hyvänsä. No Gideon on myös tutkija, ja kun hänelle jätetään salaisuus, niin eihän hän mitenkään malta olla sitä tutkimatta, tulee hommasta sitten miten vaarallista tahansa.

Samaan aikaan Englannissa katoaa amerikkalaisen vaikutusvaltaisen miehen hulivilityttö. Jäljet johtavat Stonehengen kulmille. Sekä Gideonin isän itsemurhaa, että julkkiskaunottaren katoamista päätyy tutkimaan rikosskomisario Megan Baker, jonka oma elämäkin on aika mutkikkaassa tilanteessa.

Ajatuksia: Alkuun tarina käynnistyi hitaasti ja minulla kesti kauan päästä mukaan. Henkilöhahmot jäivät turhan etäisiksi. Loppua kohti tahti kiihtyi, ehkä jopa hitusen turhankin paljon. Lopputuloksena viihdyin tämän parissa kuitenkin ihan mukavasti. Saman lajityypin kuningasteos eli Da Vinci Koodi pysyy sellaisena edelleen, koska siihen tämä ei yllä lähellekään, mutta ihan mukava viihdehetki, ei siinä mitään.

1 kommentti:

Kiitos kommentista!