sunnuntai 3. tammikuuta 2016

Tummempaa tuolla puolen – Kaj Korkea-aho


Nimi: Tummempaa tuolla puolen
Tekijä Korkea-aho Kaj
Julkaistu 2012
Sivuja 439
Luokka: 84.2 KOR
Luettu: 11/2015

Kirjan takakannesta
Benjaminin kihlattu kuolee auto-onnettomuudessa, mutta valvonta kameran kuvasta käy ilmi, ettei Sofia matkannut yksin. Sofien veli Loke on Helsinkiin muuttanut tv- ja radioesiintyjä, joka kärsii änkytyksestä ja on rakastunut puheterapeuttiinsa. Christoffer tekee kansanrunouden lopputyötä eräästä lapsuudenmaisemiensa pahuutta uhkuvasta myyttisestä oliosta ja asuu Turussa sulhasensa kanssa. Simon, uskonsa menettänyt pappi, asuu Benjaminin lailla edelleen Pohjanmaalla. He kaikki tapaavat Sofien hautajaisissa kotipaikkakunnallaan, ja siellä menneisyys ja salaisuudet paljastuvat väistämättä. ”

Ajatuksia: Ensimmäinen ajatukseni joka kantoi koko tarinan läpi oli, että tämäpä on kummallinen tarina. En osaa määritellä onko se huonolla tavalla kummallinen vai hyvällä tavalla outo. Yhtä kaikki tarina oli ainakin erilainen lukukokemus. Pala palalta asioita paljastui, ja samalla salaisuuksia tuli lisää. Henkilöhahmot eivät kuitenkaan tulleet niin läheisiksi kuin olisin toivonut. Ajoittain pitkästyin pahasti. Tämä tarina on erilainen, mutta tämä ei koskettanut minua. 

Vaikkei tämä nyt ihan suoraan ole haasteen mukainen, niin menkööt.  Haaste 19: Kirja, joka kertoo seksuaalivähemmistöön kuuluvasta henkilöstä/henkilöistä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!