maanantai 28. maaliskuuta 2016

Rajanaapuri – Roope Lipasti

HAASTE 45: Suomalaisesta miehestä kertova kirja

Nimi: Rajanaapuri
Tekijä Lipasti Roope
Julkaistu Otava 2012
Sivuja: 231
Luokka: 84.2 LIP
Luettu: 2/2016
Mistä: Lainattu kirjastosta

Rajanaapuri on kertomus kahdesta hyvin erilaisesta miehestä. Naapuruksista joista toinen on tarkkailija ja toinen tekijä. Tarkkailijan mielestä naapurilla on ongelmia. Hän häärää aina jotain, ja pihalla on kesken jos jonkinmoista projektia. Lapsiakin on lauma. Mutta tarkkailijan on myönnettävä, että naapurilla on harvinaisen ihastuttava vaimo. Mutta minkäänlaista järjestystä naapuri ei osaa pitää.

Tarkkailijan elämä on pitkälti tarkkailua, liiemmälti hän ei halua apuaan tarjota, enemmin katsoo vierestä ja tarjoaa vain sanallisia mielipiteitä ja ohjeita, osittain hyvin kärkkäästi. Tarkkailija on lapseton leskimies, jolle järjestys on kaikki kaikessa. Tarkkailija tarkkailee myös asioita ja tapahtumia joita ei ehkä pitäisi tarkkailla, kuten naapurin vaimoa.

Ajatuksia: Tässä oli jotain vallatonta ja pidin Lipastin tyylistä kovasti. Huumoria oli mukavasti ja tarinaa oli helppo seurata. Itse en kyllä haluaisi tuollaista hitusen pervon oloista tarkkailijaa naapurustoon. Kaiken kaikkiaan tarina oli mukavan erilainen. Lipasti teki vaikutuksen ja varmasti tartun hänen tarinoihinsa uudelleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!