keskiviikko 24. elokuuta 2016

Katajamäki kahden vaiheilla – Anneli Kivelä

HAASTE 49: Vuonna 2016 julkaistu kirja 

Nimi: Katajamäki kahden vaiheilla, osa 11
Tekijä Kivelä Anneli
Julkaistu Karisto 2016
Sivuja: 250
Luokka: 84.2
Luettu: 04/2016
Mistä: Mummolta lainattua,

Katajamäelle on perustettu uusi vanhusten palvelutalo Mansikkapaikka joka luonnollisesti puhuttaa kyläläisiä kovasti. Uusi palvelutalo on tuonut mukanaan uusia ihmisiä. Mansikkapaikan johtajapariskunnasta ja etenkin Jyrki Salmelaisesta ollaan montaa mieltä. Myös uusi marokkolainen lääkäri Ali Harma jakaa ihmisten mielipiteitä kovastikin, onhan kyseessä "ihan muslimimies", kyläläiset eivät oikein tiedä arvaako sellaiseen ollenkaan luottaa. Kylälle saadaan myös Jyrki Salmelaisen käly Ainu Harjula, jonka on tarkoitus aloittaa kyläkoulun uutena opettajana. Kun Katajamäen perinteiden mukaan kylälle tulleet nuoret naiset ovat hyvin pian löytäneet kumppanin alkaa heti arvailuleikki kenen kelkkaan Ainu ajautuu. Kyläläisten silmät ovat havainneet Ainon suuntaan vilkuilevan ainakin Alin ja on Ainua tavattu kyläkoulun vanhapoikaopettajan Henrinkin kainalossa. Kuka lopulta saa ja kenet, niin siinä riittää taas pohdittavaa.

Ajatuksia: Niin se tuli taas äitini kirjahyllystä luettua tämä uusinkin Katajamäki vaikka aiemmin olen huokaillut toivovani jo sarjan loppuvan. Nyt en voi kertoa tarinasta juuri mitään, etten pilaa kenenkään lukukokemusta, mutta sen verran sanon, että nyt mietityttää loppuuko Katajamäen tarina tähän.

Itse koin tässä karvaan pettymyksen yhden romanttisen tarinan kohdalta, olisin kovasti toivonut tälle omaa tarinaa, mutta nyt se kulki vaan pikaisilla maininnoilla sivuosassa…nyt on tunne, että ei se voi mennä vain näin, kaikkien näiden vuosien ja odotuksen jälkeen.

Muilta osin on luvassa tuttua ja turvallista Katajamäkeläistä elämää. Uteliaita kyläläisiä jotka pohtivat kaupalla elämän menoa. Romantiikkaa vähän siellä ja täällä. Kevyttä kotimaista jota lukiessa ei tarvitse ajatella suuremmin mitään. Sehän ei ole välttämättä huono juttu. Ainut tuo yksi iso asia mikä harmittaa minua suunnattomasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!