maanantai 29. elokuuta 2016

Lumoava kirous, osa 1 – Kami Garcia & Margaret Stohl

HAASTE  17: Kirjassa juhlitaan

Nimi: Lumoava kirous
Tekijä Garcia Kami & Stohl Margaret
Julkaistu WSOY 2013
Sivuja: 529
Luokka: Nuoret / Fantasia 84.2
Luettu: 04/2016
Mistä: Lainattu kirjastosta

Gaitlinin pienessä ja hitusen kummallisessa kylässä asuu outo herrasmies Malcon Ravenwood jota oikeastaan kukaan kyläläisistä ei ollut nähnyt. Kun tämän oudon tyypin luokse muuttaa myös hitusen erilainen liki kuusitoista vuotias Lena Duchannes alkaa kylällä kohina.

Kohtuullisen suosittu koripalloilija ja paljasjalkainen Gaitlinin asukki Ethan Wate näkee jostain syystä outoja unia. Kun unien tytöksi paljastuu Lena, ei Ethan tiedä enää mitä ajatella, paitsi tietysti tutustua tyttöön. Samalla hän heittää romukoppaan mahdollisuutensa olla edes kohtuullisen suosittu opiskelijoiden joukossa. Koululla alkaa tapahtua outoja asioita ja oudoista tapahtumista syytellään tietysti uusinta opiskelijaa eli Lenaa. Tunnelma kiristyy jonkinlaisen noitavainon asteelle. Ethan sen sijaan rakastuu, huolimatta kaikesta mitä hän saa tietää. Ei edes Lenan, sanoisinko hivenen haasteellinen perhe, pysty estämään nuorenparin tunteiden roihuamista.

Lopulta rakkauden suurimmaksi esteeksi ei synny kummankaan suku, vaan sellainen pikkuseikka kun Lenan lähestyvät 16-vuotis synttärit. Silloin selviää onko lunastetaanko tyttö kirkkauteen vai seuraako hän serkkunsa tavoin pimeyttä ja muuttuu pahikseksi. Ethan luonnollisesti luottaa rakkauden voimaan tuli mitä tuli.

Ajatuksia: Tämä on pyörinyt pitkään lukulistallani ja hitusen vastentahtoisesti aloitin yli 500 sivuisen järkäleen lukemisen. Etenkin kun kirjan kansi ei vakuuttanut yhtään. Isoksi yllätykseksi viihdyin tämän parissa oikein hyvin. Jonkinlainen sekoitus Twighlightia ja Harry Potteria, sillä tavalla hyvin väljästi ajatellen . Kyllähän tämän tyyppisten tarinoiden jutun juonen arvaa jo pitkälti etukäteen, mutta sekään ei haitannut mitään. Olin pientä romanttista noituus-pahis-hyvintaistelua vailla ja sitä sain. Mikä mukavampi tapa rentoutua vuosilomalla?!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!