perjantai 7. huhtikuuta 2017

Havukka-ahon ajattelija – Veikko Huovinen


Nimi: Havukka-ahon ajattelija
Tekijä: Veikko Huovinen
Julkaistu alkuperäinen 1952, lukemani WSOY 24. painos 1996
Sivuja: 212
Luokka: 84.2
Luettu: 09/2016
Mistä: Lainattu kirjastosta

” Mutta pallolla on jänkää ja murahautoja! Ja on jänkää… Saharassa sellainen urheilukenttä, että sopii perät tehä. Mie lienevät hakeneet tiktaattorit sieltä viime kahakassa? Löytää kai tuo soranottopaikan lähempääkin… Vaikka siellä voi olla kyllä hyvänlaatuiset hiekat mökin kivijalkaan….

Korpifilosofi Konsta Pylkkänen on erikoinen persoona ja selvästi oman tiensä kulkija. Miekkonen viihdyttää itseään ja muita kertomalla huimia tarinoita. Välillä Havukka-ahon ajattelija lisää vettä myllyyn nille jotka miettivät hänen menneisyyttään. Ompahan sitten taas kyllä mistä puhua.

Omalaatuinen mies pestautuu kahden maisterismiehen apuriksi ja pääsee samalla tutustumaan mitä nuo oppineet miehet tekevät. Pylkkäsellä on luonnollisesti omat kommenttinsa kaksikon toimista ja tieteen ihmeellisyyksistä.

Ajatuksia: Kotimaisen kirjallisuuden klassikko, enkä enää ihmettele miksi. Tässä tarinassa on luonto lähellä koko ajan ja sen merkitys koko tarinassa on suuri. Pylkkänen tutkailee maailman ihmeitä lapsenomaisella innolla, mikä on ihailtavaa. Ja voi mitä kaikkea tuo veikkonen ajatteleekaan mielessään.

5 kommenttia:

 1. Mää yritin kuunnella tätä äänikirjana eräällä automatkalla, mutta oli niin pitkästyttävä lukija siinä, että ei tullut mitään. Pitäisi koittaa lukea kirjana, jos se olisi parempi niin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äänikirjoissa on lukijan äänellä ja tyylillä valtavan suuri merkitys, tai näin sen itse koen. Minulta on jäänyt useampi äänikirjan kesken juuri siitä syystä ettei lukija ole miellyttänyt. Kannattaa kokeilla lukea tämä.

   Poista
 2. Huovisen kirjat ovat ihania! Havukka-ahon ajattelija ja Hamsterit varsinkin. Hamsterit on tosi hauska, se on yksi lempikirjoistani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hamasteri on lukematta joten kiitos lukuvinkistä.

   Poista
  2. Hamsterit piristää minua varsinkin aina marraskuussa, kun siinä on sellaista koomista ankaraan talveen valmistautumista. Luen sen siis usein marraskuussa. Mutta on se hauska koska tahansa.

   Poista

Kiitos kommentista!