tiistai 11. huhtikuuta 2017

Pahan koodi – Tom Knox

Nimi: Pahan koodi
Tekijä Knox Tom
Julkaistu 2010
Sivuja: 414
Luokka: 84.20 jännitys
Luettu: 09/2016
Mistä: Lainattu kirjastosta

Toimittaja Rob Luttrell toipuu edellisestä rankasta jutustaan kun päätoimittaja komentaa hänet ”helpolle” keikalle Kakkois-Turkin Kurdistaniaan tekemään juttua arkeologisesta kaivauksesta. Göbekli Tepen temppeli osoittautuu kaikkea muuta kun simppeliksi kaivaukseksi kun kaivauksen vetäjä kokee karmean kohtalon.  

Rob joutuu keskelle hengenvaarallista mysteeriä yhdessä ranskalaisantropoli Christine Meyrin kanssa. Joku taho haluaa suojella  Göbekli tepen ikiaikaista salaisuutta hinnalla millä hyvänsä.

Ajatuksia: Tämä kirja osui käteeni sattumalta palautettujen kirjojen joukosta. Otin sen vähän sillä asenteella, että luen jos ehdin. Kansi oli sen verran tylsä, ettei kirja herättänyt hirveää mielenkiintoa. Vaan miten kävikään. Kun aloitin lukemaan, luin kertalukaisuulla lähes 300 sivua. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita riitti ja kirja onkin aikamoista tapahtumien tykitystä. Herkille lukijoille ne tätä suosittele, sen verran hurjia ja raakoja tapahtumia on luvassa. Itse pidin vauhdista, ja koska historialliset mysteerit kiinnostavat minua aina, oli kirja paljon ennakkoitua parempi. Sujuvaa tekstiä ja vauhtia tässä ainakin riittää. Oivaa, tosin paikoin todella brutaalia raakutta sisältävää seikkailua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!