perjantai 9. helmikuuta 2018

Kohtalon tähdet, osa 1 – Nora Roberts

HAASTE  49: Vuoden 2017 uutuuskirja

Nimi: Kohtalon tähdet
Tekijä Nora Roberts
Julkaistu 2017
Luokka: 84.2
Sivuja: 315
Luettu: 02/2017
Mistä: Lainattu kirjastosta
Miksi: Sattumalöydös
Kirjavuosi 2017: 18. luettu kirja

Sahha Riggs on nuori taiteilija, joka näkee pelottavan todentuntuisia unia. Hänelle on annettu näkemisen lahja, mikä lähinnä hankaloittaa Sashan elämää. Unien vaikutuksesta hän matkaa kauniille Korfun saarelle miettimään uniensa tarkoitusta. Yllätyksekseen hän kohtaa saarella unistaan tutut ihmiset ja seikkailu odottaa.

Ajatuksia: En lukenut tästä edes takakantta, kun nappasin tämän pikavippikirjan mukaani. Yllätyin vaihteeksi iloisesti, kun tarina osoittautuikin fantasiaseikkailuksi, tosin Robertsin tapaan romanttiseksi sellaiseksi. Asetelma on sama, kuin Robertsin kirjoissa yleensä, mukana on kolme paria joiden välillä kipinöi enemmän tai vähemmän. Muutenkin tässä on paljon samaa kuin Morriganin risti -sarjassa, mutta silti tämä oli tavallaan virkistävää hömppää. Tämä sopi oikein hyvin sairauslomalukemistoon, eli en valita, ja todennäköisesti luen tarinan seuraavatkin osat jollain lomalla. Harmi vain, ettei tuohon peruskaavaan näytä koskaan tulevan mitään yllätystä, mutta mennään nyt näin. Kun on kipeänä, on ehkä parempikin ettei tarvitse liikaa miettiä.

2 kommenttia:

  1. Nora Robertsin kirjat ovat tuttuja. Muutamia olen lukenut ja ihan viihdyttäviksi havainnut. Hän julkaisee ainakin pari kirjaa vuodessa, joten olen miettinyt onko hänellä avustajia kirjoittamispuuhassa. Uskomattoman ahkera kirjoittaja.

    VastaaPoista
  2. Monesti olen myös miettinyt tuota tuotannon määrää. Toisaalta kirjat noudattavat hyvin usein täsmällistä kaavaa, eli ehkä valmiista rungosta on "helppo" tuottaa teoksia kuin liukuhihnalta. Monesti on kolme pariskuntaa, tai tulevaa pariskuntaa ja tämä toistuu kirjasta toiseen, on sitten muuten taustalla yliluonnollisa tai luonnollisia tapahtumia.

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!