tiistai 30. tammikuuta 2018

Hyvä aviomies – Liane Moriarty

V. 2017 HAASTE 46: Oseanilaisen kirjailin kirjoittama kirja

Julkaistu: 2014
Luokka: 84.2
Sivuja: 444
Luettu: 02/2017
Mistä: Lainattu kirjastosta
Miksi: Lukulistalla
Kirjavuosi 2017:16. luettu kirja

Tarina pääosassa on Cecilia Fitzpatrick, menestynyt Tupperware-myyjä ja kolmen lapsen äiti.  Cecialla on näennäisesti oikein onnistunut avioliitto miehensä John Paulin kanssa. Cecilialla on kuitenkin tunne, ettei kaikki ole niin kuin pitäisi. Hän löytää ullakolta sattumalta miehensä hänelle osoittaman kirjeen, jossa lukee ”Avattava vasta kuoltuani”, eikä pysty hillitsemään uteliaisuuttaan. Kirjeen paljastuksen myötä mullistuu koko Cecilian elämä.

Ajatuksia: Hyvin mielenkiintoinen asetelma. Tässä joutuu väkisinkin punnitsemaan monia asioita. Miten paljon läheiselleen on valmis antamaan anteeksi ja millä hinnalla.

3 kommenttia:

 1. Yritin juuri vähän aikaa sitten lukea tätä. Mutta minun makuuni kirjailija piti lukijaa liian kauan jännityksessä ja kehitteli tapahtumia niin hitaasti, että vasta puolivälissä selvisi se, mitä olin alusta asti odottanut!! Siinä vaiheessa olisi ehkä alkanut vihdoin tapahtua, mutta en jaksanut enää, vaan jätin kirjan kesken... Ehkä olin liian kärsimätön :) Saattaahan se olla hyvä kirja.

  VastaaPoista
 2. Muuten nyt kun luin yhden psykologisen trillerin ja pääsin taas niiden makuun, minua alkoi harmittaa, että keskeytin tämän lukemisen. Olin tietysti vienyt sen jo takaisin kirjastoon, ja kun kävin siellä, sen oli (tietysti!) joku jo lainannut! Mutta ehkä joskus vielä luen sen loppuun... :)

  VastaaPoista
 3. Minulla on joku ihme "kiltin lukijan" ongelma, kun ei mitenkään pysty jättämään kirjaa kesken. Tai jos jätän, niin poden kauheaa syyllisyyttä moisesta (ajatuksena, että joku on nähnyt kauheasti vaivaa kirjoittaessaan tarinan, jonka minä sitten epäkiitollisena jätän kesken.....) :) No juu, yritän opetella tavasta pois.
  Välillä tulee vaan hetkiä, että vaikka kirja olisi ihan hyvä, niin lukuhetki on aivan väärä, ja silloin on parempi jättää tarina hautumaan ja palata siihen ehkä myöhemmin.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!