lauantai 28. huhtikuuta 2018

Tappamisen pitkä oppimäärä - Black Saul

HAASTE  2017: 23. Käännöskirjallisuus

Nimi: Tappamisen pitkä oppimäärä
Tekijä Black Saul
Julkaistu 2015
Luokka: 84.20 jännitys
Sivuja: 445
Luettu: 02/2017
Mistä: Lainattu kirjastosta
Miksi: Lukulistalla
Vuosi 2017: 24. luettu kirja

”Kun Rowena Cooper astui ulos lämpimästä, keksintuoksuisesta keittiöstään ja näki kaksi miestä seisomassa eteisessään lumi saappaiden reunoilta sulaen, hän tiesi tarkalleen, mitä se oli: hänen vikansa.”

Rauhallinen normaali päivä. Äiti ja kaksi lasta. Kunnes rauhan keskelle tunkeutuu kaksikko joka aiheuttaa kauhua.  Lopputuloksena paljon paljon verta ja kymmenvuotias tyttö joka pakenee henkensä edestä. Tyttö ei ymmärrä mitä on tapahtunut, mutta tottelee äitiään, joka käskee häntä pakenemaan ja piiloutumaan.

Toisaalla San Franciscon poliisissa työskentelevä Valerie Hart yrittää selvittää oman elämänsä sotkujen lisäksi murhasarjaa. Naisia löytyy pahasti silvoittuna ja häpäistyinä. Vaikuttaa, että murhaaja kiristää tahtia ja poliisi ei tahdo pysyä perässä.

Ajatuksia: Tarinan alku oli huiman vauhdikas ja jännittävä. Oikeastaan harmitti pysähtyä lukemaan Valerien Hartin henkilökohtaisista ongelmista ja työhaasteista. Olisin halunnut vaan seurata miten Nell pärjää.

Tämä on kieltämättä hyvä ja hyytävä jännäri. Raaka sellainen, eli herkille lukijoille en suosittele. Itseä vähän harmitti, kun tuo Valerien henkilöhahmo ei napannut ollenkaan ja paikoin niissä kohdin lukuinto tahtoi hyytyä. Kokonaisuus oli kuitenkin vauhdikas ja loppu oli varustettuna lukuisilla sydämentykytyksiä aiheuttavilla vaiheilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!