sunnuntai 12. elokuuta 2018

NOITA – CAMILLA LÄCKENBERG


Julkaistu: 2017
Luokka: 84.2 jännitys
Sivuja: 687
Luettu: 01/2018
Mistä: Kirjastosta lainattua
Miksi: Helmet-haaste 46: Kirjan nimessä on vain yksi sana
18. Kirja kertoo elokuvan tekemisestä
Vuosi 2018: 1.luettu kirja

Fjällbackassa katoaa nelivuotias lapsi ja turvallisuuden tunne kylässä järkkyy. Kolmekymmentä vuotta aiemmin oli vastaavanlainen tapaus ja silloin epäilyksen alaiset henkilöt ovat edelleen maisemissa. Toinen asunut pidempään ja toinen palannut juuri tekemään elokuvaa. Kyläläiset miettivät väkisinkin tapausten yhdenmukaisuutta, silkkaa sattumaa vai toistaako menneisyys itseään, kun kauan erossa ollut kaksikko on tavannut jälleen.

Tarina kulkee nykypäivässä, 30 vuoden takaisessa ajassa sekä 1600-luvun menneisyydessä.

Ajatuksia: Tutustun ensimmäistä kertaa Läckenbergin tuotantoon ja pakko sanoa, että viihdyin oikein mainiosti. Onhan tässä imelyyttä ja epäloogisuutta, vaikka muille jakaa, mutta viihdekirjana oikein hyvä. Ja sellaiseksihan tämä lienee tarkoitettu. Tarina kulkee vaivattomasti ja siinä oli helppo pysyä mukana.

Mutta kovasti tätä tarinaa olisi voinut tiivistää. Nyt luettavana oli liki seitsemänsadan sivun mittainen järkäle, joka piti sisällään paljon tarinan kannalta täysin tarpeetonta tekstiä sekä toistoa. Kritiikkini kohdistuu myös Fjällbackan poliisivoimien tietosuojaan, jossa olisi roimasti parannettavaa, mutta toisaalta viihdettähän tämä vain on. Sen verran kirja koukutti, että jatkan myöhemminkin Läckenbergin tarinoiden parissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!