sunnuntai 7. kesäkuuta 2015

Illallinen vampyyrin kanssa – Abigail Gibbs

Ihan alkuun, terveiset ihanan lämpimästä ja kauniista Riva del Gardasta. Palasimme juuri kotiin mukavalta Italian lomalta ja sen takia blogissa on ollut pieni tauko. Toukokuun yhteenvedon luetuista kirjoista yritän saada kasaan lähipäivinä.


HAASTE 4: Kirja, joka kirjoittaja oli alle 25-vuotias, kun kirja julkaistiin

Nimi: Illallinen vampyyrin kanssa
Tekijä Gibbs Abigail
Julkaistu 2013
Sivuja 542
Luokka: nuoret/kauhu / 84.2 GIB
Luettu: 05/2015
Mistä: Lainattu kirjastosta

Kirjan takakannesta:
Abigail Gibbs (s. 1994) alkoi kirjoittaa romaaniaan 14-vuotiaana ja julkaisi sen netissä pala palalta, aivan loppua lukuun ottamatta. 18-vuotiaana hän teki kahdesta kirjasta sopimuksen HarperCollins –kustantamon kanssa ja kirjan oikeuden on jo myyty moneen maahan. Jatko-osa on jo tekeillä.

Tarina alkaa kun teinityttö Violet Lee sattuu olemaan väärässä paikassa, väärään aikaan. Hän joutuu keskelle hirvittävää verilöylyä, missä vampyyrit tuhoavat metsästäjänsä. Jostain kumman syystä vampyyrit päättävät säästää tapahtumien todistajana toimineen Violetin hengen ja ottavat hänet sen sijaan  vangikseen. Jotta Violetin vankeus ei osoittautuisi liian tylsäksi ja kurjaksi, on vampyyrien loistelias asumus täynnä (yllätys, yllätys) toinen toistaan kuumemman näköisiä vampyyripoikia, joista kaikki tietysti ihastuvat Violetiin.

Ajatuksia: Tämän kirjan tuli lukulistalleni ihan kirjavuoden lukuhaasteen takia. Haaste osoittautuikin ennakoitua vaikeammaksi ja lähellä piti (usemmankin kerran) etten jättänyt kirjaa kesken.

Hatunnosto nuorelle kirjailijalle kirjoitustyöstään, siitäkin huolimatta, että minä en lämmennyt tarinalle yhtään.  Olen varmasti liian vanha tälle tarinalle tai vähintään tarinan kerronnalle. Tässä on jotain todella kömpelöä kautta koko tarinan, mikä on ehkä luonnollisista jos ajattelee minkä ikäinen kirjailija on tarinan takana. Silti minä lukijana haluan nyt ajatella tarinaa, en kirjailijan nuoruutta. Tarina on mielestäni vielä keskeneräinen raakile joka on julkaistu yksinkertaisesti liian aikaisin.  Aineksethan oli vaikka mihin.

Plussaa siitä, ettei vampyyreita ole kuvattu vain siirappimaisen komeina ja hyvinä tyyppeinä, mutta muuta hyvää en tästä oikein löytänytkään. Kuumiksi tarkoitetut seksikohtauksetkin vaikuttivat  lähinnä surkuhupaisilta. Violetista saa myös hyvin erikoisen kuvan, tyttö on nuoresta iästään huolimatta ilmiselvä masokisti. Tyttöä sattui todella pahasti vähän väliä ja silti hän suorastaan kerjäsi lisää. Itse en pysty näkemään mitään romanttista esimerkiksi kohdassa, jossa Violet ja Kaspar pääsevät lemmenleikkeihin ensi kerran. Violet kuvaa tapahtumaa mm. näin

                ” Halusin niin kovasti voihkia, mutten suostunut – en voinut – ja sitten huusin järjettömästä kivusta kun torahampaat pureutuivat jänteen läpi” 

- siis jänteen läpi, häh ja yöks, pitäisikö tämän olla seksikästä ??    Ihan nyt vain noin henkilökohtaisena mielipiteenä ilmoitan, ettei mielikuvitukseni pysty tuottamaan niin hottista vampyyria , etten kaivaisi vaarnaa esille, jos torahammas kävisi pureskelemaan reiden/nivusalueen jänteiden läpi.

Olen äärettömän pahoillani, olisin halunnut pitää tästä oikeasti, mutta en pidä. Ja minä sentään myönnän häpeilemättä, että pidin paljon parjatusta Twilight –saagasta, ja ahmin kirjat kaikesta siirappimaisuudesta huolimatta.

Vaikka tästä en pitänytkään, uskon, että Abigail Gibbs on kuitenkin tulevaisuuden kirjailijoita, ja kuulemme hänestä vielä paljon.

4 kommenttia:

 1. Tämä taitaa olla positiivisin teksti jonka olen lukenut tästä kirjasta sen jälkeen kun se suomennettiin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ... ja minä kun ajattelin saavani päälleni kauhean ryöpytyksen kun kehtaan julkisesti ilmoittaa, etten pitänyt ;D

   Poista
 2. Minä tykkään tämän kirjan kannesta (eli kansibingohaasteeseen tästä saisi pisteen), mutta edes se ei houkuttele minua kirjan pariin. Sivuja on sen verran paljon, että jätän urakan väliin. Jänteen läpi... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kansi on kyllä kieltämättä upea. Tässä nyt valitettavasti taitaa vaan toteutua " moni kakku päältä kaunis" jne.

   Juu, tuo jänteen läpi ei saanut tällaista nelikymppistä naisimmeistä innostumaan, tiedä sitten olenko vaan jäänyt pahasti ajasta jälkeen romantiikan uusimmista kiekuroista :D

   Poista

Kiitos kommentista!