perjantai 26. kesäkuuta 2015

Ole niin kiltti, älä rakasta häntä – Jojo Moyes

Nimi: Ole niin kiltti, älä rakasta häntä
Tekijä Moyes Jojo
Julkaistu 2015, alkuperäisteos 2010
Luokka: 84.2
Sivuja 532
Luettu: 06/2015
Mistä: Oma pokkari

Tarina kulkee kahdella tasolla.
Lontoossa 1960 auto-onnettomuudessa muistinsa menettänyt Jennifer Stirling herää sairaalassa. Jenniferille selviää, että hänellä on värikäs ystäväpiiri ja rakastava aviomies. Samalla hän löytää salaperäisiä rakkauskirjeitä tuntemattomalta mieheltä ja kirjeet ovat ilmiselvästi osoitettu hänelle.

Vuosi 2003 ja Lontoo. Nuori toimittaja Ellie  Haworth löytää toimituksen arkistosta vanhoja kirjeitä, jotka herättävät hänessä paljon tunteita. Ellie päättää selvittää rakastavaisten tarinan. Samalla hän miettii omaa elämäänsä. Onko onnellisia loppuja olemassa?

Ajatuksia: Tarina oli ihan ok, mutta mitään huippuhehkutusta ei täältä ole luvassa. Pidin Jenniferin tarinasta, mutta Ellie itse ei herättänyt sympatioita juurikaan, no ehkä vähän lopussa. Kokonaisuus parani loppua kohden, tai sitten itse vaan lämpenin kylmässä juhannussäässä todella hitaasti. Kaiken kaikkiaan kuitenkin lukemisen arvoinen tarina vaikka itselleni Moyesin ensimmäinen kirja oli huomattavasti voimakkaampi lukukokemus. Tuota kirjan suomalaista nimeä kritisoin. Mielestäni se ei vaan sovi tarinaan, mutta makuasioita, joista lienee turha kiistellä.

2 kommenttia:

  1. Minä tykkäsin molemmista Moyesin kirjoista. Minusta niissä on sopivasti huumoria ja sitä rakkautta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moyes on saanut minutkin vakuuttuneeksi, ja haluan jatkossakin lukea hänen tarinoitaan. Näistä kahdesta ensimmäinen vaan vaikutti minuun enemmän, johtuen aihepiiristä. Ehkä olin juuri sen takia kasannut tälle toiselle vähän liikaa odotuksia.

      Poista

Kiitos kommentista!