tiistai 15. joulukuuta 2015

Henkeäsalpaava – Joy Fielding

Nimi: Henkeäsalpaava
Tekijä: Fielding Joy
Julkaistu: WSOY 2012, alkuperäisteos Heartstopper v. 2007
Luokka: 84.20 FIE
Sivuja 410
Luettu: 10/2015
Mistä: Kirjastosta lainattu

Pienen floridalaisen kaupungin rauha järkkyy kun teinityttö katoaa. Eikä kyse ole edes ensimmäisestä katoamisesta. Kun toinen tytöistä löytyy julmasti tapettuna alkaa huhut liikkumaan. Kaupunkilaiset ovat varmoja, että liikkeellä on sarjamurhaaja.  Kaupungista löytyy useitakin tyyppejä jotka sopisivat sarjamurhaajan profiiliin. Muutenkin kaikilla on enemmän tai vähemmän outoja luurankoja kaapeissaan. Poliiseilla on kiire, koska sarjamurhaaja on vasta päässyt vauhtiin. 

Ajatuksia:   Tarina on mielenkiintoinen jo ihan senkin takia, ettei tässä ole selvää päähenkilöä. Lukija pääsee alusta alkaen tutustumaan murhaajan ajatuksiin päiväkirjamerkintöjenkautta. Samalla tutustutaan Crosbien perheeseen tarkemmin. Samoin koulukiusattuun Delilahiin jonka äidin Kerrin silikonit ja muutenkin muokattu ulkonäkö on saanut Crosbien perheen isukin pauloihinsa.

 Naapurustossa asuu myös hyvin epäilyttävä Cal Hamilton joka tuntuu pitävän vaimoaan piilossa kuin vankia. Jotain hämärää on myös koulun nuorissa miehissä Victorissa ja Gregissä. Ylipäätään kaupunki on täynnä hyvinkin epäilyttäviä tyyppejä ja kirjailija sekoittaa pakkaa ihan kiitettävästi.

Ihme kyllä aavistin kuka pahis oli jo varsin varhaisessa vaiheessa, en tosin yhtään osaa sanoa minkä takia, koska tarina oli mielestäni taitavasti ja ovelasti punottu. Jostain tuli kuitenkin mutu-tuntuma ja tällä kertaa se osui ja upposi.

Kokonaisuudessa oikein hyvä dekkari, joka piti otteessaan kiitettävästi. Tällaista jännityksen pitääkin olla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!