lauantai 26. joulukuuta 2015

Yhdeksäntoista minuuttia – Jodi Picoult

Haaste 8: Kirja jonka tapahtumat sijoittuvat Suomen ulkopuolelle

Nimi: Yhdeksäntoista minuuttia
Tekijä: Picoult Jodi
Julkaistu: Karisto 2008, alkuperäisteos 2007
Sivuja 628
Luokka: 84.2 PIC
Luettu: 10/2015
Mistä Kirjastosta lainattu

”Yhdeksässätoista minuutissa ehtii leikata nurmikon, värjätä hiukset tai viikata pyykit. Sterlingin pikkukaupungista ajaa Vermontin rajalle yhdeksässätoista minuutissa. Samassa ajassa voi pysäyttää maailman. Yhdeksässätoista minuutissa ehtii myös kostaa, ja juuri niin 16-vuotias Peter Houghton päättää tehdä. Kukaan Sterlingissä ei tiedä miksi, mutta rajusti purkautuneen väkivallan jälkeen mikään ei ole entisellään. ”

Ajatuksia: Picoult on taitava nainen herättämään ja kyseenalaistamaan omia periaatteita ja ajatuksia. Kaikki ei ole niin mustavalkoisen selvää kun aluksi ajattelee. Kaikki lukemani Picoultin kirjat ovat omalla tavallaan herätelleet ajattelemaan asioista paljon laajemmin kuin ennen lukemista. Nämä tarinat todella herättävät keskustelua. Rohkeaa ja mielestäni hienon puolueetonta tekstiä. Jokainen voi itse päätellä mikä on oikein ja mikä on väärin, missä määrin ja miksi asioita tapahtuu. Kipeitä asioita käsitellään ja avataan, ketään ei aseteta jalustalle, ja toisaalta ei myöskään lytätä tai tuomita. Vaikka itsellä olisi etukäteen täysin selvä mielipide asioista, kirjailija saa näkemään asiat myös toiselta kantilta.

Tällä kertaa aavistukseni osui oikeaan, en tiedä miksi. Enempää en paljasta. Mutta jos kestät tämän rankan aiheen, niin suosittelen vilpittömästi lukemaan tämän tarinan. Picoultin tarinat herättävät aina ajattelemaan ja se on hyvä se. Picoultin kirjojen laatuun voi luottaa. Aina lopputulos ei itseä miellytä tai se voi järkyttää, tai  saa surulliseksi, mutta kokonaisuus on ollut kaikissa lukemissani kirjoissa hyvä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!