maanantai 28. joulukuuta 2015

Kohtalon kirja – Parinoush Saniee

HAASTE 37:  Kirja joka on kielletty jossain päin maailmaa

Nimi: Kohtalon kirja
Tekijä: Saniee Parinous
Julkaistu: Tammi 2014, alkup. 2003
Sivuja 609
Luokka: 84.2 HIL
Luettu: 10/2015
Mistä Kirjastosta lainattu

Kohtalon kirja kertoo iranilaisen Masumen elämäntarinan. Tarinan siitä, mitä on olla nainen ja äiti iranissa. Minkälaisessa yhteiskunnassa kirjan tapahtumat etenevät. 

Ajatuksia: Olen aina ollut kiinnostunut erilaisista kulttuureista ja uskonnoista. Ja oli mielenkiintoista tutustua Masumen elämään. Kirja kertoi Masumen elämästä varsin pitkältä ajalta. Mukaan mahtuu nuoren tytön ensi rakastuminen ja samalla karvas pettymys. Pelkoa ja iloa. Ystävyys joka kantaa vuosikymmenten yli. Välillä Masume elää tiukassa kurissa ja välillä hän on täysin näkymätön, saa tehdä mitä vaan.

Minulle tämä ei ollut mikään nopealukuinen kirja, en muista koska olisin viimeksi näin hitaasti mitään lukenut, mutta jotenkin en vaan jaksanut pitkiä pätkiä kerrallaan. Kokonaisuus on toki mielenkiintoinen, mutta hitusen lyhyempikin tarina olisi voinut olla. Olen kuitenkin vipittömän iloinen, että tutustuin Masumen elämään.

Olen käyttänyt tätä lukuvuoden kirjahaasteeseen kohtaan 37, vaikka tämä kirja ei käsittääkseni enää ole kiellettyjen kirjojen listalla. Mutta tämä kirja on ollut kielletty ainakin Iranissa, joten loivasti tulkiten sopii haasteeseen ;).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!