lauantai 6. tammikuuta 2018

Tikli – Donna Tartt


Julkaistu: 2014
Luokka: 84.2
Sivuja: 895
Luettu: 01/2017
Mistä: Lainattu kirjastosta
Miksi: Lukulistalla
Vuosi 2017: 14. luettu kirja

Kolmetoistavuotias Theo Decker menee museoon äitinsä kanssa ja palaa sieltä puoliorpona. Isä on lähtenyt vuotta aiemmin eikä hänen elinpaikastaan tai olosta ole tarkemmin tietoa. Isovanhemmat eivät pojasta piittaa. Theo päätyy siis tilapäissijoitukseen ystävänsä Andyn varakkaaseen kotiin. Uusi koti ja siellä olevat ihmiset hämmentävät eksyksissä olevaa ja äitiään syvästi kaipaavaa poikaa. 

Elämä uudessa kodissa ei kuitenkaan saa jatkua pitkään vaan jostain ilmestyy isä epämääräisine tyttöystävineen ja vie pojan mukanaan. Nuoruus, ystävyys ja elämän karu todellisuus näyttäytyy Theolle kaikissa väreissään.

Ajatuksia: Hämmentävää, etten osaa kertoa tästä varsinaisesta järkäleestä oikeastaan mitään. Tarina kuljettaa Theon mukana nuoruudesta aikuisuuteen. Teksti on joutuisaa ja helppoa lukea. Tarina kantaa yllättävän hyvin, eli minulle ei tuottanut tuskaa lukea näin massiivista tiiliskiveä. Silti en oikein vielä tiedä mitä luin. Kasvutarina ilman muuta, mutta lukemisesta on niin hetki, etten vielä oikein tiedä millainen. Vähän hämmentynyt olo, mutta sulatellaan hetki.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!