sunnuntai 6. toukokuuta 2018

Vitsaus, osa 1 – Guillermo del Toro & Chuck Hogan

Julkaistu 2010
Luokka: 84.2 kauhu
Sivuja: 486
Luettu: 03/2017
Mistä: Lainattu kirjastosta
Miksi: Sattumalöydös palautushylystä
Vuosi 2017: 27 luettu kirja

JFK:n lentokentälle NewYorkissa on laskeutunut suuri lentokone täysin pimeänä. Kun lentokenttähenkilöstö pääsee vihdoin koneeseen sisälle löytyy sen matkustajat kuolleena neljää henkilöä lukuun ottamatta. Vainajissa ei näy mitään selvää syytä mikä kuoleman on aiheuttanut. Tilalle kutsutaan biologisiin uhkiin erikoistunut tohtori Eph Goodweather kollegansa kanssa.  Valmiiksi outo tilanne saa vielä oudompia piirteitä kun sekä vainajat että eloonjääneet katoavat. 

Toisaalla entinen professori ja nykyinen panttilainaamon pitäjä Abraham Setrakian tajuaa, että keskitysleirillä kohtaamansa kauhut ovat saapumassa NewYorkiin. 

Ajatuksia: Tarina oli sangen elokuvamainen ja voisin kuvitella, että enemmin tai myöhemmin tästä tehdään leffa. Kokonaisuuden parissa viihdyin kuitenkin varsin hyvin, vaikka mielestäni tässä olisi typistämisen varaa, koska ainakin itse meinasin paikoin pitkästyä. Välillä vauhti oli taas niin hurjaa, että hyvä kun perässä pysyi.

Ei mikään täydellinen kauhutarina, mutta olihan tässä vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Lemppari vampyyritarinoihin tämä ei päässyt, mutta sen verran kiinnostava, että kahlaan varmaan trilogian loputkin osat. Tässä vampyyrit eivät todellakaan ole niitä komeita ja vastustamattomia hemmoja, ja pisteet erilaisesta näkökulmasta noihin verenimijöihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!