maanantai 31. lokakuuta 2016

Lumoava pimeys, osa 2 – Kami Garcia & Margaret Stohl


Nimi: Lumoava pimeys, osa 2
Tekijä Garcia Kami & Stohl Margaret
Julkaistu WSOY 2014
Sivuja: 473
Luokka: Nuoret / Fantasia 84.2
Luettu: 07/2016
Mistä: Lainattu kirjastosta

Sarjan toisessa osassa Lena on muuttunut ja ottaa etäisyyttä Ethaniin. Mukaan kuvioihin tulee outo harrikkakundi John joka on jotain loihtijan ja jonkun muun kummajaisen väillä. Ethan harhailee arvoitusten, mustasukkaisuuden ja synkkien ajatusten parissa. Kesäpesti kirjastoon tutustuttaa hänet Oliviaan (Liv) joka toimii Mariamin opissa. Elämä lohduttavan blondineron seurassa tuntuu edes vähän siedettävämmältä. 

Kun Lena katoaa, häntä lähtee ehtimään tuttu joukko kuolevaisia sekä jokunen muu kummajainen. Seikkailu alkaa salaisen kirjaston tunneleissa.

Ajatuksia: Tarina oli huomattavasti synkempi kuin ensimmäinen osa, mutta kyllä tämänkin parissa aika kului sukkelaan ja kirja oli nopeasti luettu. En tiedä mikä minussa on vikana, mutta nämä vaan uppoavat oikein kivuttomasti (omassa nuoruudessa tällaisia tarinoita ei ilmeisesti vielä ollut riittävästi). Enkä valita vaikka mukana on kohtuullisen töksähteleviä kohtia tai epäolennaisuuksia. Henkilöitä vaan tupsahtelee sinne tänne ilman mitään sen kummempaa selittelyä. No jaa, tämähän on fantasiaa, eli kait se on sitten sallittua.  Odottamassa on jo kaksi seuraavaakin osaa, eli saas nähdä päättykö tarina niin kuten arvelisin.

3 kommenttia:

  1. Luen tällä hetkellä kolmatta osaa ja se on ehkä paras tähän mennessä! :)

    VastaaPoista
  2. En voi sille mitään mutta Lumoava pimeys on vaan niin osuva sarja loka-marraskuulle :D Luin ensimmäisen osan suomeksi ja loput englanniksi, varsin viihdyttäviä vaikka lienenkin reilusti vanhempi kuin oletettu kohdeyleisö :)

    VastaaPoista
  3. Sujuvasti minäkin keski-ikäinen nainen sukkuloin nuortenkirjojen hyllyjen välissä :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!