sunnuntai 2. lokakuuta 2016

Mykkä huuto: Poika joka jäi oman kehonsa vangiksi – Martin Pistorius

Haaste 3: Kirjassa rakastutaan

Nimi: Mykkä huuto
Tekijä Pistorius Martin
Julkaistu Minerva kustannus / 2015
Sivuja: 299
Luokka: 99.1 PISI
Luettu: 05/2016
Mistä: Lainattu kirjastosta

12-vuotias Martin palaa koulusta kotiin valittaen kurkkukipua. Siitä alkoi tapahtumaketju joka johti pojan ”katoamiseen”. Martinista tuli pikkuhiljaa aavepoika, jolla ei ollut enää puhe- tai liikuntakykyä. Jostain syystä viiden vuoden kuluttua Martinin mieli palaa takaisin puhekyvyttömään ja täysin halvaantuneeseen kehoon. Martin herää painajaiseen jollaista ei toivo kenellekään. Hän kuule ja näkee kaiken, muttei pysty kommunikoimaan mitenkään. Kukaan ei tiedä, että aavepoika on herännyt.

Ajatuksia: Aika huikea ja samalla äärettömän pelottava selviytymistarina. Jos luulet että sinulla on hankalaa, niin lue tämä ja huomaat, että pääsääntöisesti omat ongelmat ovat kuitenkin aika kohtuullisen pieniä.

2 kommenttia:

  1. Tätä oli järkyttävä lukea, varsinkin hoitajien käytöstä Martinia kohtaan. Toivottavasti hänen hoitajansa ovat lukeneet kirjan.
    Huikea selviytymistarina. Onneksi oli yksi ihminen, joka tiesi Martinin katseesta, että hän ymmärtää.
    Suomalainen Marja Korhonen kertoo elämästään neliraajahalvautuneena kirjassa Erityinen elämäni, jonka hän kirjoitti otsassa olevalla hiirellä. Toinen kirja tulossa.

    VastaaPoista
  2. Olen aivan samaa mieltä. Tämäntyyppistä tarinaa olisi hyvä käyttää esimerkkinä hoitoalan opiskelijoille, varmasti herättäisi paljon ajatuksia. Lämmin kiitos kirjavinkistä. LIsää tuon Korhosen kirjan luettavien listalle!

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!