keskiviikko 16. marraskuuta 2016

Testinuket - Mika Kähkönen

Nimi: Testinuket
Tekijä: Kähkönen Mika
Julkaistu: 2009
Luokka: 84.20 jännitys
Sivuja: 299
Luettu: 07/2016 (15.-16.7.2016)
Mistä: Kirjastosta
Miksi: Sattumalöydös palatushyllystä
Vuosi 2016: 40. luettu kirja

Jännitysromaani Testinuket leikittelee karmealla ajatuksella, jossa kolarinuket on vaihdettu oikeisiin ihmisiin. Osa testissä käytetyistä ihmisistä on vapaaehtoisia laitapuolenkulkijoita, osa vastentahtoisia ja sattumalta valittuja. 

Tarinan keskiössä on kolmekymppinen lääkintävahtimestari Ilpo Tolonen jonka entinen narkkarivelipoika katoaa mystisesti. Ilpo päättää selvittää veljensä tilanteen eikä osaa kuvitellakaan minkälaiseen asiaan sekaantuu.

Ajatuksia: Tämä kirja löytyi täysin sattumalta ja olen oikein iloinen tästä sattumasta koska tuskin olisin tätä osannut itse etsiä.

Teksti on sujuvaa ja aihe pelottava, mutta ehdottomasti mielenkiintoinen. Kokonaisuudessa vauhtia tarinassa riitti ja mielenkiinto pysyi. Kähkösen teoksiin palaan varmasti jatkossakin.

Ainoa mistä on pakko nitistä on ammattinimike. Sairaalamaailmassa toimii osastonsihteereitä ei osastosihteereitä, joka on aivan toinen ammattikunta. Tiedän nipottavani, mutta kun tuo sattuu ns. omaan nilkkaan ja törmään tähän vieläpä hyvin usein, niin kaikkien kollegon puolesta, tuotakoon ammattinimike yleiseen tietoon :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!