lauantai 31. tammikuuta 2015

MUSTA KUIN EEBENPUU, osa 3 – Salla Simukka

Tammikuun loppuun mietteitä trilogian viimeisestä osasta. Nimi: Musta kuin Eebenpuu
Tekijä Simukka Salla
Julkaistu  2014 
Sivuja 192
Luokka: Nuoret / jännitys 84.2 SIM
Luettu: 1/2015
Lainattu kirjastosta

”Katselen sinua monesti silloinkin, kun en varsinaisesti näe sinua. Minulla on aivan oma tila juuri sitä varten. Minulla on sinusta valokuvia. Olen ottanut niitä salaa. Olet kuvissa niin suloinen ja mietteliäs, kun olet luullut, ettei kukaan näe sinua. Valokuvat olen ripustanut salaisen huoneeni seinille. Silitän sormellani otsaasi. Kosketan alahuulesi täyteläistä kaarta ja mietin, miten suutelisin sinua."


On joulukuu. Lumikilla on poikaystävä Sampsa, kaikin puolin suloinen kaveri, jonka kanssa Lumikilla on hyvä olla. Nuoret valmistautuvat koulun joulunäytelmään,  moderniin mukaelmaan Lumikki-sadusta, pääosassa tietysti aito Lumikki.

Muistot menneisyydestä eivät kuitenkaan jätä Lumikkia rauhaan. Mieleen tulee välähdyksiä lapsuudesta, muistoja joita hän ei tiennyt olevankaan. Mitä vanhemmat salaavat ja miksi?

Myös Liekki, kauniin kipeä ensirakkaus, on palannut kuvioihin ja haluaa takaisin Lumikin elämään. Sydän on jo varattu Sampsalle, tai näin Lumikki haluaa ajatella.  

Kaiken tämän keskellä Lumikin kännykkään tipahtelee outoja ja pelottavia tekstiviestejä salatusta numerosta. Joku tietää hänestä enemmän, kuin hän itse. Joku haluaa auttaa Lumikkia selvittämään menneisyyden arvoitukset.  Viestien sävy muuttuu. Joku haluaa kostaa hänen puolestaan.  Salaperäinen viestittelijä uhkaa muuttaa näytelmän ensi-illan verilöylyksi, ellei Lumikki toimi hänen tahtonsa mukaan. 

Ajatuksia: Kipeitä muistoja, kiperiä tilanteita, vauhtia ja vaaroja löytyy tästäkin osasta.  Trilogian viimeinen osa kasaa palapelin lähes valmiiksi, ja moniin kysymyksiin saadaan vastaus. Edelleen minua tässä tarinassa hieman häiritsevät tietyt käytännön asiat, (johtunee siitä, etten ole kirjan kohderyhmää = keski-ikäiset aivot ajattelet eri tavalla), mutta kokonaisuutena kirjasarja on taitavasti kirjoitettu ja lukukokemus on hyvä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!