sunnuntai 17. kesäkuuta 2018

Kolmas merkki – Yrsa Sigurdardottir

Julkaistu 2007
Luokka: 84.20 jännitys
Sivuja: 384
Luettu: 03/2017
Mistä: Lainattu kirjastosta
Vuosi 2017: 33. luettu kirja

Reykjavikin yliopistolta löytyy saksalaismiehen ruumis. Ruumiiseen on viilletty mystinen merkki ja lisäksi häneltä on viety silmät. Oletettu murhaajakin on saatu kiinni. Uhrin varsin varakas perhe haluaa kuitenkin tietää tapahtumista enemmän ja he palkkaavat islantilaisen lakinaisen Thóran selvittämään tapahtumia yhdessä yrityksensä työntekjiän Matthewin kanssa.  Selviää, että murhattu mies oli tullut Islantiin selvittämään muinaisen käsikirjan Noitavasaran olinpaikkaa. Muutoinkin miehen taustoilta löytyy yltiöpäinen kiinnostus noitamenoihin.

Ajatuksia: Kyllä tämä oli ihan luettava, mutta jotenkin keskeneräinen tarina. Teksti oli sinänsä ihan sujuvaa mutta nuo islantilaiset nimihirvitykset häiritsivät kokonaisuutta. Pääosassa olevan lakinaisenkin sukunimi on sellainen, etten siihen tarvittavia kirjaimia ja merkkejä löydä edes näppäimistöltä, saati sitten tietäisin miten se pitäisi lausua. Tällaisia nimiä oli kirjassa runsaasti. Samaan probleemaan törmäsin toisenkin islantiin sijoittuneen jännärin osalta. Vikahan ei suinkaan ole kirjailijan, vaan taitamattoman lukijan.

Tarinassa kaksikko mies ja nainen selvittävät murhaajaa, ja toki he siitä selvisivät. Mutta jotenkin murhan syyt ja mystinen noituus jäivät vähän hataralle pohjalle. Toki tämä on vain minun näkemykseni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!