tiistai 19. kesäkuuta 2018

Viisi – Ursula Poznanski

Julkaistu 2013
Luokka: 84.20 jännitys
Sivuja: 426
Luettu: 03/2017
Mistä: Lainattu kirjastosta
Miksi: TBR2
Vuosi 2017: 36 luettu kirja
,

”Onneksi olkoon, löysit kätkön!
Tämä rasia on osa eräänlaista peliä, nykyaikaista satelliittipaikannukseen perustuvaa aarteenmetsästystä. Jos löysit rasian sattumalta, peli on nyt sinun osaltasi ohi. Sulje rasia heti ja laita se takaisin samaan paikkaan, josta sen otitkin. Niin on parasta sinun kannaltasi, usko pois.
Jos löysit rasian tarkoituksella, et ehkä olekaan niin ryhmä kuin kaltaisillasi on tapana olla. Olen varman siitä, että ”aarrearkkuni” sisältö herättää mielenkiintosi. Toisin kuin tässä pelissä yleensä vaaditaan, sinun ei tarvitse palauttaa rasiaa piiloonsa. Ota se mukaan ja etsi siitä sormenjälkiä. Tietyssä mielessä niitä löytyy varmasti.”
Ote kirjasta

Geokätköily saa uuden merkityksen, kun löytyneen ruumiin jalkapohjista paljastuu koordinaatit, jotka johdattavat poliisit kaamean kätkön luo. Kätkö pitää sisällään paitsi kauheuksia, niin myös aina uuden vihjeen seuraavasta kätköstä. Murhattuja ihmisiä tulee lisää ja peli kiihtyy vihjeiden ollessa aina vain haastavampia.

Ajatuksia: Välillä osuu kohdalle sellainen kirja, ettei sitä pysty lopettamaan. Ei taukoja, vaan kirja on luettava kerralla loppuun. Tämä kirja vei minulta yöunet, eikä harmita yhtään. Minä pidin tästä valtavasti. Toki tarina oli paikoin hyvinkin raaka, enkä sen vuoksi pysty suosittelemaan sitä herkille lukijoille, mutta muuten jännityksen ystävät, tutustukaa tähän!

Pidän geokätköilystä, ja ehkä tämä senkin takia vetosi minuun. Nyt pitäisi ehdottomasti päästä Salzburgiin tutkimaan kirjailin mainitsemat paikat, niistä meinaan löytyy kätköjä, tosin vilpittömästi toivon ihan normikätköjä, eikä ruumiinkappaleita. En oikein tiedä miten tätä hehkuittaisin, mutta minulle tästä tuli ihan lemppari. Suosittelen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!