tiistai 18. syyskuuta 2018

Yöpartio, osa 1 – Sergei Lukjanenko

Julkaistu 2012
Luokka: 84.2 kauhufantasia
Sivuja: 496
Luettu: 05/2017
Mistä: Oma pokkari
Vuosi 2017: 52. luettu kirja

Kirjan todellisuudessa maailmassa elää paljon muitakin kuin tavallisia ihmisiä. Moskovan katukuvassa liikuskelee noitia, velhoja, vampyyreja ja ihmissusia. Porukka on jakaantunut Valon tai Pimeyden palvelijoihin. Kaikilla on oma tärkeä tehtävänsä. 

Tässä kirjassa pääosassa on Valon palvelijoihin kuuluva keskitason velho ja nörtti Anton Gorodetski. Alussa Anton törmää metrossa nuoreen naiseen, jonka pään ympärillä pörrää valtavan kirouksen merkki. Kirous on niin paha, että se uhkaa koko Moskovan olemassa oloa. 

Ajatuksia: Kirjassa on kolme toisistaan hitusen irrallista tarinaa, ja tämä tuntui aluksi melko hämmentävältä. En vieläkään oikein tiedä pidinkö tästä vai ei, mutta suhteellisen sujuvasti tarina tuli kuitenkin luettua. Etenkin ensimmäisen osan kohdalla, minua häiritsi kun tarina jäi tavallaan kesken ja sitten tapahtui ns. hyppäys toiseen osaan, jossa pikku hiljaa avattiin ensimmäistäkin osaa. Hitusen sekava kokonaisuus.

No juu, kyllä tämä ihan lukemisen arvoinen oli, mutta vielä on epävarmaa, jatkatko seuraavien osien parissa. Kirjasarjaan kuuluvat tämän lisäksi osat: Päiväpartio, Hämärän Partio ja Viimeinen Partio.

1 kommentti:

Kiitos kommentista!