lauantai 1. helmikuuta 2020

Kohta voi vähän kirpaista: Nuoren lääkärin salaiset päiväkirjat - Adam Kay

Julkaistu: 2019
Luokka: 99.15
Sivuja: 269
Luettu: 01/2020
Mistä: Kirjastosta lainattua
Miksi: Facebookin ryhmästä vinkki
Vuosi 2020: 7. luettu kirja
Helmet-lukuhaaste 2020: 30/Kirjassa pelastetaan ihminen

Adam Kay kuvaa nuoren brittiläisen lääkärin elämää päiväkirjamerkintöjen kautta. Elämää, joka  koostuu sairaalan tapahtumista, koska siviilielämää ei 97 tunnin työviikon jälkeen juurikaan ole. 

Ajatuksia: Mielenkiintoa ja ihmetystä herätti tuo brittiläinen lääkärijärjestelmä. Ei käy kateeksi, enkä hirveästi ihmettele, minkä takia Adam päätyi alanvaihtoon.

 Kirjassa oli runsaasti hauskalla tavalla kuvattuja tapahtumia, mutta liikaa tähdellä merkittyjä kohtia/selityksiä, joita piti sitten käydä lukemassa kirjan alaosasta. Itse en tuollaisesta tavasta oikein välitä.  
Sitten huomio: Kirjailija huomioi, että on ärsyttävää, kun keisarileikkausta kutsutaan monesti keisarinleikkaukseksi ihan ammattipiireissäkin. Juu, näin varmasti tehdään ja ärsyttävää on myöskin se, että osastonsihteereitä kutsutaan monesti osastosihteeriksi, kuten tässäkin kirjassa... eli ännällä on väliä 😉

Kirja sai paikoin hörähtelemään ääneen, tosin en tiedä toimiiko tietyt "tapahtumakuvaukset" huvittavina vain alalla työskenteleville, vai kaikille?

Varoitus: jos olet raskaana ja kovin herkkä, niin jätä tämän kirjan lukeminen synnyttämisen jälkeiseen aikaan. Muille, suosittelen kokeilemaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!