tiistai 18. helmikuuta 2020

Punavuoren keisarinna, osa 1 - Kirsti Manninen - Jouko Raivio

Julkaistu: 1990
Luokka: 84.20 jännitys
Sivuja: 253
Mistä: kirjastosta lainattua
Miksi: vinkki facebookista
Vuosi 2020: 13. luettu kirja

Tarina vie lukijan 1860-luvun Suomeen. Tarinan päähenkilöinä toimii vanhapiikaopettajatar Matilda Ehrström sekä hänen nuori serkkupoikansa oikeustieteitä opiskeleva ylioppilas Johannes Calonius.

Serkukset palaavat Johanneksen isän hautajaisista junalla Hämeenlinnasta Helsinkiin. Matkalla Matildalle selviää, että Johanneksella eivät ole asiat hyvin. Johannekselle ei jäänyt perintöä killinkiäkään ja nuorukaisella on velkoja epäilyttävälle taholle. Matilda päättää auttaa serkkupoikaansa mutta vaatii tuelleen tietyt ehdot.

Matka keskeytyy koska etelämmässä on tapahtunut ratavaurio. Matkalaiset joutuvat odottamaan Järvenpäässä pari tuntia ennen matkan jatkumista, eikä sekään käy Johannekselta ilman ikävää välikohtausta. Kun juna pääsee vihdoin viimein Helsinkiin selviää, että taukopaikassa on yksi matkustaja päässyt hengestään.

Kaksikkokin päätyy kuulusteluihin junamatkaan liittyen, ja pian he ovat sekaantuneet juttuun niin pahasti, että henkikulta on uhattuna molemmilta.

Ajatuksia: Vaihteeksi hauskaa lukea tällaista historillista tarinaa, ja tietysti tuo vanhanaikainen salapoliisitoiminta, ja aikaan liittyvät muodollisuudet tarjoavat herkullisia hetkiä. Tämän sarjan parissa jatkan varmaan myöhemminkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!