sunnuntai 18. tammikuuta 2015

MUSTA KUIN YÖ - Ann Cleeves


MUSTA KUIN YÖ

Tekijä Cleeves Ann
Julkaistu Suomessa: Karisto 2007
Luettu: 1/2015
Sivuja: 466
Kirjastosta lainattu

Hyytyvän kylmä tammikuinen aamu alkaa järkyttävällä tavalla, kun  Shetlandinsaarelta löytyy kuristettu teinityttö. Saarelaiset luulevat tunteva  toisensa hyvin, joten pian epäilyt kääntyvät erakkomaiseen, ja hiukan yksinkertaiseen vanhukseen Magnukseen. Olihan Magnus Tait vahvimmin epäiltynä vuosia aiemmin mystisesti kadonneen tytönkin tapauksessa.

Murhaa tutkivan komisarion Jimmy Perezin mielestä ratkaisu ei ole näin yksinkertainen. Kun selviää, että murhattu tyttö oli tekemässä elokuvaa Shetlandinsaaren asukkaista, ja  osa materiaalista oli vähintäänkin kyseenalaista, murhan mahdollinen motiivi saa ihan uuden käänteen. 

Ajatuksia: Jostain syystä tämän lukeminen alussa vaan tökki pahasti. En päässyt oikeaan tunnelmaan kun vasta ihan lopussa. Loppuratkaisu oli kieltämättä yllättävä, joten siitä paljon plussaa.  Kuitenkin komisario Jimmy Perez jäi ihan tuntemattomaksi, kuten valta osa kirjan muistakin henkilöistä. Jotenkin en saanut henkilöistä otetta, ja olisin kaivannut lisää syvyyttä. Suurella todennäköisyydellä vika on lukijassa, koska minulla oli huono päivä käteni kanssa, mutta minua tämä kirja ei saanut innostumaan. 

Juu, jännitystä oli, ja kirja ihan ”ok”, ei huono, mutta ei sen suurempia ylisanoja. Olen tylsä. Minun täytyy varmaan lukea vielä toinen Cleevesin kirjoittama kirja ja katsoa minkälaisia ajatuksia se herättää. Uskallan kuitenkin suositella tätä jännityksen ystäville, joilla on parempi maku kun minulla tänään. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!