keskiviikko 14. tammikuuta 2015

Rakkautta, vahingossa - Veera Vaahtera / HAASTE 1: Kirja kirjailijalta, jonka tuotantoa et ole lukenut aikaisemmin

Törmäsin Facebookissa kirjavuoden 2015 HelMet lukuhaasteeseen, ja vaikka itse en ole pääkaupunkiseudulta, vaikutti haaste niin kivalta, että ajattelin lähteä mukaan.

HAASTE 1: Kirja kirjailijalta, jonka tuotantoa et ole lukenut aikaisemminRAKKAUTTA, VAHINGOSSA

Nimi: Rakkautta, vahingossa
Tekijä Vaahtera Veera
Julkaistu 2013
Sivuja 239
Luettu: 1/2015
Lainattu kirjastosta

  ”Nimi: Pihla
Sijainti: Piilopaikka pohjoisessa
Aikaa: 9 kk
Tehtävä: selviydy!
Uusi rakkaus: ei kuulu suunnitelmaan”Äitini tuli kaffelle kirja mukanaan, sanoi, että oli ihan ok, oletko lukenut? Ei kait sitä sen kummempia suosituksia tarvitse.

Kolmekymppinen
Pihla on raskaana. Kaikin puolin kelpo isäkandidaatiksi sopiva avokki ei osoittaudukaan ihan sellaiseksi. Tuleva isukki pakkaa tavaransa ja lähtee Intiaan meditoimaan ja miettimään tulevaisuuttaan. Pihja jättää myös Helsingin pölyt jaloistaan ja suuntaan matkansa pohjoiseen mummolta perimäänsä mökkiin.

Kuten arvata saattaa, ei muutto pohjoisen pakkasiin ja vuoden tyhjillään olleeseen taloon suju helsinkiläistytöltä ihan helposti. Alkukommellusten jälkeen Pihlan tarina ja raskaus etenee omalla painollaan.  Pihla saa uusia ystäviä ja oppii, ettei ihan kaikesta tarvitse selvitä yksin. Raskaushormonit hyrräävät, ja miehiäkin pyörii nurkissa enemmän kuin tarpeeksi. Ihastumista on ilmassa, kohde vaan ei ole ihan itsestään selvää.

Ajatuksia: Kirjan alku oli virkistävä ja kielikuvat hauskoja. Jotenkin tarina, tai sen mielenkiinto vaan tuntui pysähtyvän jossain vaiheessa, eikä alun tunnelma kantanut mielestäni loppuun asti. Kuitenkin tämä on ihan mukavan rentouttavaa hyvänmielen lukemista, ja kokonaisuus ”ihan ok”. Jostain syystä ajattelin, että tämä toimisi kepeänä elokuvanakin.

Suosittelen tätä kevyestä kotimaisesta viihteestä pitävälle lukijalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!