lauantai 23. toukokuuta 2015

Taikatemppuja Katajamäellä – Anneli Kivelä

Katajamäki –sarja, osa 10

Nimi: Taikatemppuja Katajamäellä
Tekijä Kivelä Anneli
Julkaisuv. Karisto 2015
Sivuja 251
Luokka: 84.2 KIV
Luettu: 05/2015
Mistä: Ystävältä lainattu

Tällä kertaa Katajamäellä aiheuttaa puheenaihetta nuori ja soma Taika Lehtola joka toimii entisen kyläjuopon ja nykyisen lottovoittajan Urpo Tiilikaisen hovikuskina. Kylän juorukellot eivät ehdi tästä kunnolla toipumaan kun Katajamäkeä hämmästyttää kylähistorian ensimmäinen ihka aito musta mies joka on vieläpä "Ameriikasta" asti. Kuka ihme tuo mies on ja mitä tekemistä hänellä on Urpon kanssa. Ilmassa on tiestysti myös romantiikka ja lisää salaisuuksia.

Ajatuksia: Olen lukenut äitini kirjahyllystä kaikki ilmestyneet Katajamäki –sarjan kirjat ja äitienpäivän kunniaksi jatkoin perinteitä. Ensimmäiset Katajamäki kirjat olivat ihan hauskoja ja rentouttavia, mutta sarja vaan jatkuu ja jatkuu. Yhdeksännen kohdalla koin täydellisen tympääntymisen ja olin sitä mieltä, etten enää lue yhtäkään. Edelleen olen sitä mieltä, että sarja saisi tulla päätökseen. Homma alkaa liikaa toistamaan itseään ja muistuttamaan vuosikausia pyörineitä saippuasarjoja teemalla "never ending story".

 Jostain syystä, ja kaikesta tuosta purnaamisesta huolimatta päädyin kuitenkin taas Katajamäelle ;).  Tämän tarinan parissa viihdyinkin sentään hitusen edellistä paremmin, mutta  mitään wou -tunteita ei tarina herättänyt.. Ainoa mitä tältä sarjalta oikeastaan enää odotan, on kyläkoulun johtajaopettajan Henri Laakson ”kohtaloa”. Tätä odottaa varmasti muutama muukin ja epäilen, että myös kirjailija on tästä tietoinen (kehitellään nyt jonkin sortin salaliittoteoria J). Toivoisin, että sarja loppuisi Henrin tarinaan,  ja vieläpä niin että se saisi edes hitusen alun raikkautta, koska nyt tämä tuntuu väkisin väännetyltä. En halua olla liian jyrkkä. Posiitivistakin kirjassa luonnollisesti on, ja onhan tämä varsin "harmitonta" ajanvietelukemista. Hahmot jo todella tuttuja ja puolensa silläkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!