torstai 14. toukokuuta 2015

Vettä elefanteille – Sara Gruen

Nimi: Vettä elefanteille
Tekijä Gruen Sara
Julkaisu: Bazar 2009
Sivuja: 366
Luokka: 84.2 GRU
Luettu: 05/2015
Mistä: Lainattu kirjastosta

Vettä elefanteille kertoo 90-vuotiaan Jacob Jankowskin vaihderikkaan ja mielenkiintoisen elämäntarinan.  Jacob opiskeli nuorena eläinlääketiedettä ja hänen tarkoituksenaan oli jatkaa eläinlääkärinä yhdessä isänsä kanssa. Vanhemmat kuitenkin kuolivat tapaturmaisesti ja Jacobin opiskelut jäivät lopputenttejä vaille valmiiksi. Onneton ja rahaton Jacob päätyy sattumalta junaan joka osoittautuu sirkusjunaksi ja hänen kohtalonsa saa uuden käänteen.

 Jacobin elämäntarinaan mahtuu rakkautta, seikkailua, vaarallisia tilanteita, surua sekä onnea. On lämmintä läheisyyttä ja kipeää yksinäisyyttä.

Ajatuksia: Minä rakastin tätä tarinaa. Tarinaa sirkuksesta, eläimistä, nuoruuden epävarmuudesta ja rakastumisesta. Mutta vielä enemmän minua kosketti Jacobin elämä 90-vuotiaana. Ajatukset, tunteet ja kokemukset mitä hän kuvaili upposi sieluuni asti.

Olen nähnyt tarinan myös elokuvana ja pidin sitä silloin ihan viihdyttävänä. Vaikkakin nyt kun vertaan kirjaan, elokuva on laimeampi, niin paljon mielestäni tärkeää on jätetty pois. Myös tapahtumien kulku ja etenkin henkilöt eroavat jonkin verran kirjassa ja elokuvassa.

Yhteenvetona: Elokuva oli mukava ja viihdyttävä. Kirja oli jotain paljon enemmän. Tämän kirjan loppu on mielestäni aivan ihana, ihan täysi 10+. En olisi voinut kuvitella parempaa ja kauniimpaa loppua. Suosittelen tätä tarinaa, tästä jää todella hyvä mieli.

2 kommenttia:

  1. Tämä on ihana <3 Ehdottomasti yksi suosikki. Pitäisi lukea uudestaan, niin tulisi blogattuakin kirjasta. Mukava kuulla, että sinäkin pidit tästä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pidin kyllä ja tuo loppu oli kyllä äärettömän iloinen yllätys. Kerrassaan ihana. Mielessäni kannustin vain että "go Jacob go" :)

      Poista

Kiitos kommentista!